IZBORI 2018

Prvo ih pošalju u Njemačku pa ih pred izbore idu uvjeravati da su tamo svojom voljom

Bit će zanimljivo vidjeti ko će snositi putne troškove funckionera BiH

O.K.

31.8.2018

Da predizborna kampanja nekada najjače bošnjačke stranke nema granica, pokazuje i najnoviji plakat koji je na svom Facebook profilu objavio Ramiz Salkić.

Naime, on i kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda boravit će u Štutgartu, gdje će, zajedno s folk pjevačicom Elvirom Rahić, održati "Informativno-zabavno veče"

Sudeći prema plakatu, političari nastupaju u ulozi funkcionera Bosne i Hercegovine, odnosno bh. entiteta Republika Srpska, a ne kandidata na predstojećim općim izborima, iako će se skup održati upravo u vrijeme predizborne kampanje.

Očigledno je da kandidati SDA na predstojećim izborima, kad su njemačke vlasti u pitanju, žele prikriti svoje namjere. Otud im se putem plakata predstavljaju kao "informatori". Valjda poučeni iskustvom stranačkog i mentora predsjednika SDA Redžepa Tajipa Erdoana, kojem je u Njemačkoj onemogućena politička promocija uoči nedavno održanih izbora u Turskoj. Tim povodom je i vlast u toj zemlji najavila donošenje zakona kojim se inozemnim političarima zabranjuje održavanje skupova pred izbore u svojim zemljama. 

Ostaje da vidimo hoće li njemačke vlasti prepoznati stvarnu pozadinu skupa u Štutgartu. A, bit će zanimljivo vidjeti i hoće li putne i ostale troškove Džaferovića i Salkića, kako se sugerira s plakata, platiti BiH za prvog, odnosno Republika Srpska za drugog, drugim riječima građani ove države.   

Ozbiljniji promatrači bi za ovaj slučaj kazali - prvo ih pošalju u Njemačku, a onda od njih traže glasove da ostanu tu gdje jesu, glasači vas svoje države, a oni na vlasti u njoj. I još Bosance i Hercegovce trebaju uvjeriti da se u Njemačkoj u tolikom broju nalaze svojom, a ne voljom 25 godina vladajuće SDA koja u svakoj narednog godini povećava broj stanovnika mnogih evropskih država, i ne samo evropskih.    

Da prisutnima "Informativno-zabavnoj večeri", ako je vlasti u Njemačkoj i dozvole, ne bude potpuna muka, zadužen će biti humorista Osman Džiho, a da i birači u BiH vide epilog 25-godišnje vladavine SDA u živom prijenosu će se pobrinuti televija Hayat.

Aferim svima.  

Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.