IZBORI 2018 Informativno-zabavno veče u Štutgartu

Prvo ih pošalju u Njemačku pa ih pred izbore idu uvjeravati da su tamo svojom voljom

Bit će zanimljivo vidjeti ko će snositi putne troškove funckionera BiH

O.K.
31.08.2018 13:16

Da predizborna kampanja nekada najjače bošnjačke stranke nema granica, pokazuje i najnoviji plakat koji je na svom Facebook profilu objavio Ramiz Salkić.

Naime, on i kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda boravit će u Štutgartu, gdje će, zajedno s folk pjevačicom Elvirom Rahić, održati "Informativno-zabavno veče"

Sudeći prema plakatu, političari nastupaju u ulozi funkcionera Bosne i Hercegovine, odnosno bh. entiteta Republika Srpska, a ne kandidata na predstojećim općim izborima, iako će se skup održati upravo u vrijeme predizborne kampanje.

Očigledno je da kandidati SDA na predstojećim izborima, kad su njemačke vlasti u pitanju, žele prikriti svoje namjere. Otud im se putem plakata predstavljaju kao "informatori". Valjda poučeni iskustvom stranačkog i mentora predsjednika SDA Redžepa Tajipa Erdoana, kojem je u Njemačkoj onemogućena politička promocija uoči nedavno održanih izbora u Turskoj. Tim povodom je i vlast u toj zemlji najavila donošenje zakona kojim se inozemnim političarima zabranjuje održavanje skupova pred izbore u svojim zemljama. 

Ostaje da vidimo hoće li njemačke vlasti prepoznati stvarnu pozadinu skupa u Štutgartu. A, bit će zanimljivo vidjeti i hoće li putne i ostale troškove Džaferovića i Salkića, kako se sugerira s plakata, platiti BiH za prvog, odnosno Republika Srpska za drugog, drugim riječima građani ove države.   

Ozbiljniji promatrači bi za ovaj slučaj kazali - prvo ih pošalju u Njemačku, a onda od njih traže glasove da ostanu tu gdje jesu, glasači vas svoje države, a oni na vlasti u njoj. I još Bosance i Hercegovce trebaju uvjeriti da se u Njemačkoj u tolikom broju nalaze svojom, a ne voljom 25 godina vladajuće SDA koja u svakoj narednog godini povećava broj stanovnika mnogih evropskih država, i ne samo evropskih.    

Da prisutnima "Informativno-zabavnoj večeri", ako je vlasti u Njemačkoj i dozvole, ne bude potpuna muka, zadužen će biti humorista Osman Džiho, a da i birači u BiH vide epilog 25-godišnje vladavine SDA u živom prijenosu će se pobrinuti televija Hayat.

Aferim svima.  

  • Foto: (Printscreen)
NA VRH