SAOPĆENJE Izjava za medije šefa Glavnog izbornog štaba SBB-a

Arapović: Džaferović i Bećirović su Bosnu i Hercegovinu nedržavnički gurali u promjenu granica

Činjenice o njihovoj državničkoj površnosti su očigledne, a naknadna pamet od populiste i sljedbenika, ne može napraviti lidera i državnika, smatra Arapović

Press centar SBB-a

Učestali su pokušaji obmanjivanja javnosti i neuspješne imitacije državničkog stava od Šefika Džaferovića i Denisa Bećirovića.

U danima kada cijeli region i evropski lideri s oprezom prate dešavanja u vezi s razgraničenjem Srbije i Kosova, Džaferović i Bećirović, naknadnom pameću, pokušavaju se predstaviti kao megapatrioti i izbrisati svoju sramnu ulogu po pitanju razgraničenja Bosne i Hercegovine sa Crnom Gorom i Hrvatskom.

Činjenice o njihovoj državničkoj površnosti su očigledne, a naknadna pamet od populiste i sljedbenika ne može napraviti lidera i državnika.

Podsjećam, nakon populističke šarade i pokušaja blokiranja sporazuma o granici sa Crnom Gorom i fijaskom inicijative o vraćanju Sutorine, Bećirović sada javnost pokušava uvjeriti da je on oduvijek bio protiv prekrajanja granica. Bećirović je bio podstrekač retrogradnih snaga i predlagač Rezolucije o Sutorini, dok su naši zapadni prijatelji, cjelokupna stručna javnost i pravna nauka, tvrdili da je takva rezolucija apsolutno protiv interesa Bosne i Hercegovine. Zaslijepljen egoizmom i lažnim patriotizmom, Bećirović je na sjednici Parlamenta od 13. 5. 2015. podršku dobio od samo šestero zastupnika, što dovoljno govori o njegovom patriotskom kapacitetu.

Na sličan način, u septembru prošle godine, njegov partner po stažu u parlamentarnim foteljama Šefik Džaferović bio je kolovođa u pokušaju da se, zbog najave gradnje Pelješkog mosta, parlamentarnom deklaracijom zaprijeti povlačenjem iz sporazuma o granici s Hrvatskom. Ovaj sporazum, u svrhu zaštite strateških interesa BiH, potpisao je Alija Izetbegović. Konačni ishod Džaferovićeve i SDA zaštite državnih interesa jeste da umjesto tunela, ovih dana kreće gradnja Pelješkog mosta, a Džaferović nastavlja s ispraznom besjedom o zaštiti naših granica.

Građani bez sumnje vide ko ruši, ko o njoj priča, a ko gradi državnost Bosne i Hercegovine. Naše granice ostale su nepromijenjene zahvaljujući istinskim patriotima i nepokolebljivoj zaštiti avnojevskih i međunarodno priznatih granica, uprkos kratkovidnom populizmu Bećirovića i Džaferovića. SBB i budući član Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić garantiraju zaštitu strateških interesa Bosne i Hercegovine, a to je granična linija koja ne narušava politički, niti ekonomski interes Bosne Hercegovine i svakog njenog građanina, što će biti slučaj i pri razgraničenju sa Srbijom, navodi se u saopćenju za javnost šefa Glavnog izbornog štaba SBB-a Adisa Arapovića.

NA VRH

Podijeli članak na