Krivić demaskirao Arapovića: "Nije" imao utjecaj, a supruga mu je bila potpredsjednica i u tri nadzorna odbora

Želim podsjetiti javnost da je samo godinu dana prije nego je odlučio ukrasti mandat SBB-u, Arapović lično u jednom TV gostovanju prigovarao Damiru Arnautu, još jednom poznatom kradljivcu kompenzacinog mandata SBB-a, rekao je

S. S.

Krivić demaskirao Arapovića: "Nije" imao utjecaj, a supruga mu je bila potpredsjednica i u tri nadzorna odbora

Foto: AVAZ


Član Glavnog odbora SBB-a Anis Krivić putem svog Facebook profila odgovorio je na izenesene neistine bivšem članu SBB-a BiH Adisu Arapoviću.

Krivićev status prenosimo u cijelosti:

- Bivši član SBB-a Adis Arapović kaže jučer za "Kalman" radio, kako on nikada nije bio član SBB-a već je bio samo "profesionalno angažiran" u kampanji za platu. A, na pitanje novinarke zašto sve ono što danas priča i za šta se zalaže nije i ranije radio kroz SBB, Arapović tvrdi da nije imao dovoljno jak utjecaj u stranci.

Iako neki kažu da se ne treba spuštati na nivoe bivših članova, dužni smo braniti istinu.

Adis Arapović prema evidenciji SBB-a ispunio je pristupnicu i postao član SBB-a 14. februara 2018. godine. Samo tri dana prije, 11. februara 2018. godine pristupnicu i članstvo u SBB-u potpisala je Adisova supruga Adisa, koja je bila potpredsjednica SBB-a. Toliko o tome da Arapović nije imao utjecaja u SBB-u. Adis Arapović dobio je kompenzacijski mandat kojeg su izborili svi članovi SBB-a na terenu i kada je odlazio iz SBB-a, što je svakako dobro, bilo je uljudno da je članovima SBB-a vratio mandat. 

Njegova supruga, iako Adis nije imao velikog utjecaja u SBB-u, sramotno je imenovana u tri nadzorna odbora, gdje je mjesečno dobivala više od 4.000 KM. Kao kradljivac kompenzacionog mandata, kojeg su, ponavljam, izborili svi članovi SBB-a, a ne Arapović, bez kojeg on nebi imao nikakvu političku karijeru, nekada se zalagao i za moralne principe. Želim podsjetiti javnost da je samo godinu dana prije nego je odlučio ukrasti mandat SBB-u, Arapović lično u jednom TV gostovanju prigovarao Damiru Arnautu, još jednom poznatom kradljivcu kompenzacinog mandata SBB-a, navodeći kako je "Arnaut uzeo nešto što mu ne pripada, a to nije časno" – naveo je Krivić.

NA VRH

Podijeli članak na