POSJETE Predsjednik SBB-a u Krajini

Radončić uručio donaciju od 10.000 KM NK Jedinstvo u Bihaću

Nastavak posjete Krajini i razgovora s članovima i stranačkim rukovodstvima

Press centar SBB-a
03.09.2018 14:24

Tokom nastavka posjete Krajini i razgovora s članovima i rukovodstvima SBB-a Fahrudin Radončić danas je nakon jutarnje kafe s članstvom u hotelu „Opal“ posjetio i Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“.

Ovom prilikom direktor ove strateški važne zdravstvene institucije, dr. Smail Dervišević upoznao je Radončića s tim da bolnica prvi put nakon dugo godina posluje pozitivno i da se štete nastale velikim požarom polako, ali uspješno saniraju.

On je posebno Radončiću zahvalio na donaciji od prije nekoliko mjeseci, kada je predsjednik SBB-a od ličnih sredstava kupio novi inkubator za potrebe Pedijatrije koji je tada bio prijeko potreban. Radončić je tada uplatio 30.000 KM i nije bilo potrebe za dodatnim prikupljanjem sredstava.

Inače, Radončić je danas posjetio i NK Jedinstvo, gdje su ga rukovodstvo i dio navijača dočekali tortom. Predsjednik SBB-a se priključio finansijskoj pomoći ovom fudbalskom klubu i uplatio 10.000 KM za potrebe saniranja stanja u NK Jedinstvo, koji ne skriva nade da će za 100 godina postojanja, odnosno iduće godine, ponovo postati premijerligaš.

Uz ovo, Radončić je obišao i Tvornicu mliječnih proizvoda „Meggle“, gdje ga je menadžment upoznao s odličnim rezultatima poslovanja i neophodnošću da buduća vlast napravi bolje uvjete za poslovanje privrednika.

Radončić je danas posjetio i položio cvijeće na mezar rahmetli Irfana Ljubijankića, a cvijeće je položio i na Partizansko groblje i šehidsko spomen-obilježje na mezarju Humci.

NA VRH