Politička pozadina manifestacije “Sretno, đaci prvaci”

Kasumović djecu i tešku situaciju roditelja koristi u predizborne svrhe!

Na jeftin i perfidan način Kasumović je iskoristio prvačiće za kampanju Nezavisnog bloka

D. PAŠALIĆ
05.09.2018 21:15

Kada se činilo da Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i jedan od osnivača Nezavisnog bloka (NB), ne može iznenaditi javnost, novi skandal u režiji ovog Gornjovakufljanina zabilježen je na nedavnoj konferenciji za medije i predstavljanju projekta Grada “Sretno, đaci prvaci”.

Kasumović je na krajnje jeftin i perfidan način odlučio djecu i početak školske godine te tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze roditelji prilikom opremanja svojih školaraca, iskoristiti u predizborne svrhe.  

Gradska uprava Zenice najavila je manifestaciju “Sretno, đaci prvaci”, koja će biti održana danas u “Areni”, u okviru koje će Grad Zenica realizirati nabavku udžbenika za oko 1.000 đaka koji će ove godine pohađati prve razrede.

Iako se činilo da je Grad odlučio prepoznati potrebu da pomogne roditeljima, ubrzo je sve palo u vodu. Iza cijele priče stoje izborna kampanja i korištenje institucije Grada, ali i mališana Zenice, za promoviranje Kasumovićevog Nezavisnog bloka.

Kao najbolja potvrda toga je logotip i natpis manifestacije, koju Grad Zenica organizira u saradnji s osnovnim školama, roditeljima, ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Grad.

Tako je na natpisu, odnosno logotipu manifestacije, slovo N upravo ono s logotipa Nezavisnog bloka, čime je Kasumović još jednom iskoristio svoj položaj u političke svrhe. Posebno je alarmantno da ovo nije prvi put da se u prostorijama Gradske uprave promovira rad i organiziraju aktivnosti Nezavisnog bloka.

Upravo je u Gradskoj upravi, 21. juna, Kasumović organizirao potpisivanje sporazuma o predizbornoj saradnji i podršci na Općim izborima te predizbornoj saradnju, između Nezavisnog bloka, Snage centra i novoosnovane stranke Narod i pravda.

Cijela bi priča, kako saznajemo, mogla završiti prijavom Centralnoj izbornoj komisiji (CIK), od koje se očekuju pravovremena reakcija i sankcija za Kasumovića.

Oglasi

NA VRH