IZBORI 2018.

Halilović: Obećali su hiljade radnih mjesta, poticaje poljoprivrednicima i ništa od toga

Piše: Avaz.ba

7.9.2018

Predsjednik BPS-a Sefer Halilović kazao je sinoć na predizbornom skupu u Hadžićima da se nada da će građani u BiH konačno doći pameti i glasati za najbolje. 

Skupu su prisustvovali i član Predsjedništva BPS-a i kandidat za Parlament Federacije BiH Muharem Fišo, generalni sekretar BPS-a i kandidat za Parlament Federacije BiH Zaim Backović te predsjednik KO BPS Kanton Sarajevo i kandidat za Skupštinu KS Semir Halilović.

Sefer Halilović je istaknuo da je aktuelna vlast u protekle četiri godine nije uradila ništa.

- Obećali su na stotine hiljada radnih mjesta, poticaj poljoprivrednicima. Poljoprivrednici posebno znaju najbolje - rekao je Halilović.

Dodao je da je situacija u BiH danas gora nego u aprilu 1992. godine jer se oko državnog statusa i teritorijalne cjelovitosti BiH "pletu opasne i vrlo koordinirane mreže".

- Kada tako nešto kažemo, onda nam govore oni hoće rat. Ne, mi ne želimo rat, jer znamo najbolje šta su rat i stradanje. Ali ne razumijem kako oni koji su bili migranti, jer je iz ove zemlje migriralo više od 600 hiljada ljudi, a kasnije nakon rata vratili i postali predsjedavajući Vijeća ministara, ministri unutrašnjih poslova, direktori, migranti direktori -  naveo je Halilović.

Dodao je da sad građani moraju reagirati patriotski, glasati patriotski za one ljude za koje su sigurni da su istinski čuvari i graditelji naše države.

- U BPS-u ćete naći puno takvih ljudi. Ovo nije vrijeme kada bismo se smjeli kockati svojim glasom, vježbati demokratiju, jer predstojeće vrijeme je za našu državu ''biti ili ne biti''. Danas našom zemljom upravljaju oni koji su njoj, u svim njenih historijskim trenucima, dali najmanje. Ti ljudi su vama oduzeli status republike, status građana, ukinuli su vam pravo slobode kretanja na cijelom prostoru naše države, ukinuli su vam vojsku, vojni rok, razbili jedinstveni ekonomski sistem, ali su vrlo precizno proveli cijeli set poteza kojima su raselili narod i rasturili zemlju - zaključio je Halilović. 

Napomenuo je još jednom da je Republika Srpska dvostruko više zaduženija od Federacije BiH.

- Kada god im je bilo teško, SDA im digne kredit da ih spasi - ističe Halilović.

Naveo je da demobilisani borci imaju punu podršku BPS-a.

- Nedavno sam pročitao saopćenje da ovo što su borci uradili je antidržavni čin. To nije antidržavni čin, već državni. Jačanjem boraca, poljoprivrednika, jačamo državu - kazao je Halilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.