SRAMOTNO

Džaferović u društvu s Ećom, prognanim jer je prijetnja BiH!

Smajo Ećo, koji je proglašen prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH, s mjerom zabrane boravka u zemlji, pohvalio se na Facebooku podrškom Džaferoviću

Džaferović na fotografiji sa Smajom i Suhadom Ećom: „Prije 15 godina i sada“

Piše: R. I.

8.9.2018

Prvi dan izborne kampanje Šefika Džaferovića, kandidata SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, obilježen je njegovom fotografijom s osobom opasnom po nacionalnu sigurnost BiH!

Džaferović se, naime, družio sa Smajom Ećom, jednim od vlasnika firme namještaja „Ećo Company“, koji je iz BiH zbog opasnih aktivnosti protjeran još u decembru 2015. godine.

Je li mjera ukinuta

Fotografiju je na Facebook profilu objavio protjerani Smajo Ećo, pohvalivši se da Džaferoviću i SDA pruža podršku već 15 godina te je priložio i staru i jučerašnju fotografiju s kandidatom za prvu poziciju u državi. A vječiti parlamentarac ovim gestom pokazao je koliko neozbiljno doživljava dignitet Predsjedništva BiH o kojem sanja.

Budžetski parazit, koji je u proteklih 18 godina od države uzeo milion maraka zahvaljujući raznim funkcijama kojima ga je SDA častila, na fotografiji s Ećom je nasmijan, kao i njegov opasni drug Smajo. No, ne zna se otkud Smajo Ećo uopće u BiH te kako mu je i da li je ranije ukinuta zabrana ulaska u BiH izrečena na tri godine.

Uvezan s kriminalcima

Podsjetimo, Služba za poslove sa strancima BiH je 30. decembra 2015. godine, provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca na području BiH, izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na period od tri godine državljaninu Srbije Smaji Eći, koji je proglašen prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH.

Kako je Služba tada saopćila, Ećo je do tada u BiH boravio na osnovu odobrenja privremenog boravka po osnovu izdate radne dozvole. No, Služba ga je odmah po prikupljanju podataka o njegovim aktivnostima koje mogu narušiti sigurnost BiH, procesuirala te poduzela daljnje mjere za njegovo udaljenje iz BiH. Pojedini mediji u tim periodu objavili su da je Ećo bio uvezan s kriminalnim klanovima u BiH.

Gost salona namještaja

Bliskost s porodicom Ećo Džaferović je pokazao prije tri dana, kada je obišao njihov salon namještaja, a na pozivu u goste zahvalio je Suhadu Eći, Smajinom bratu, jednom od vlasnika firme.

Uz izjavu kako treba pomoći privrednicima, Džaferović se usput nasmijan fotografirao s domaćinom opasnim po nacionalnu sigurnost BiH, koji se prijateljstvom s kandidatom SDA očito odlučio pohvaliti prvog dana izborne kampanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.