NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Nikola Špirić na crnoj listi SAD

Avaz.ba

11.9.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, donosi priču o Međunarodnoj agenciji Standard and Poor's (SP), te o njenoj analiza finansijske stabilnosti naše države.

U našem današnjem izdanju pročitajte o akciji koju je jučer provela Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), kada je uhapšen Izet Nizam.

Ugledni novinar Bakir Hadžiomerović u svojoj današnjoj „Minuti“ piše tekst pod zanimljivim naslovom „U Švedskoj problemi, zdra'o!“

Saznajte zašto je Dževad Kovač, predsjednik Udruženja uzgajivača ovaca i koza iz Mostara, podnio krivičnu prijavu protiv Šemsudina Dedića, federalnog ministra poljoprivrede. 

Pročitajte zbog čega je Nikola Špirić, poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, stavljen je na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država.

Naši novinari otkrivaju brutalne prijetnje upućene Dženanu Skeliću, uglednom profesoru psihologije.  

Na stranama rezerviranim za izbornu kampanju donosimo izvještaj o velikim skupovima Saveza za bolju budućnost BiH u Gornjem Vakufu i Novom Travniku, gdje je vladala pobjednička atmosfera, s kojih je Fahrudin Radončić, lider te stranke, odaslao značajne poruke.

Saznajte koju je poruku reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović poručio muslimanima širom svijeta, koji su sinoć dočekali Novu 1440. hidžretsku godinu.

Naši reporteri donose i priču iz Mostara, o protestnoj šetnji više od 500 profesora uposlenih u srednjim školama u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, te o njihovim zahtjevima.

Donosimo vam priču o osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Pročitajte i o sutrašnjem protestu prosvjetnih radnika u KS.

Novinari Crne hronike donose priču o novim detaljima likvidacije Damira Ostojića Šijana, potom o velikoj drami koja se odigrala na Psihijatrijskoj klinici KCUS-a. Također pročitajte priču o tragičnoj sudbini Dženana Juzbašića.

Sportski novinari su pisali o "Zmajevima" koji večeras u Zenici dočekuju Austriju, te o pozitivnoj priči Krajiškog kluba koji se vratio na vrh Prve lige FBiH. Pročitajte i o Santiju Kazorli, koji nakon svega igra u jednoj od najačih liga svijeta, kao i zanimljivu priču o Novaku Đokoviću.


Danas donosimo i prilog „Automarket“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.