TAKMIČENJA

Mlada frizerka Amna Bašić svjetska juniorska prvakinja!

U ukupnom poretku, u konkurenciji 1.500 najtalentiranijih frizera iz 50 zemalja, bh. frizeri osvojili su treće mjesto

Naša ekipa u Parizu

Piše: A. ČENGIĆ

12.9.2018

Naši frizeri postigli su historijski uspjeh na najvećem beauty događaju godine, svjetskom šampionatu “OMC World Cup Hairworld Paris 2018” – bh. reprezentacija prvi put je osvojila zlatnu i bronzanu medalju! 

Duge pripreme 

U konkurenciji 1.500 najtalentiranijih frizera iz 50 zemalja, 16-godišnja Sarajka Amna Bašić osvojila je prvo mjesto među juniorima i postala svjetska šampionka u kategoriji “Prestige Bridal Style”.

Bašić pokazuje svoju pobjedničku kreaciju

U istoj kategoriji takmičili su se i Selma Rakovac iz Tuzle, koja je osvojila peto mjesto, te Haris Alagić i Ismar Salkić, a zajedno, kao tim, osvojili su treće mjesto u ukupnom plasmanu.

Mladi su se takmičili i testirali kreativnost, vještine i sposobnost da rade pod pritiskom u 37 kategorija. Za kreacije su imali 20 minuta.

Amna Bašić, o kojoj je “Avaz” pisao i prije nekoliko dana, dok se pripremala za takmičenje, kazala nam je jučer da je ponosna, jer je postala vlasnica zlatne medalje.

- Pripreme za Pariz trajale su skoro dva mjeseca i jedina moja želja bila je da sačuvam osvojeno prošlogodišnje šesto mjesto. No, zahvaljujući pažljivo odabranoj liniji i vježbanju, postigla sam nešto što se u historiji frizerske struke u BiH nikad nije desilo – navela je Bašić.

Iako se trudila da bude koncentrirana tokom cijelog takmičenja, u tim situacijama, kako kaže, trema je neizbježna.

Milioni članova

- Slušala sam savjete trenera Rifeta Hukelića, bez njega ne bih uspjela – poručila je Bašić.

“OMC Hairworld” najveće je svjetsko takmičenje ljepote i globalna platforma za takmičare da pokažu svoje frizerske sposobnosti, a nazivaju ga i Olimpijadom u ljepoti. Organizacija trenutno broji 50 zemalja članica i dva miliona članova širom svijeta.

Velika nagrada  

Stipe Filipović, predsjednik Saveza frizera BiH, istaknuo je da je ponosan na ekipu koja je na dostojanstven način predstavljala zemlju.

- Naša Amna Bašić piše historiju BiH. Ovo je velika nagrada za sve nas, takmičare, roditelje, trenere, njihove majstore i klubove te za Savez. Učesnike su bodrili roditelji, trenet Rifet Hukelić Riki, Aida Omerović i ja – rekao je Filipović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.