NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Mi ne znamo ko je Bakir i za koga radi

Iako vlast, prije svega kadrovi Stranke demokratske akcije, ističu "ozbiljan" ekonomski rast, podaci zvaničnih institucija u potpunosti ih demantiraju

Avaz.ba

14.9.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju otkriva hoće li hljeb, nakon RS, biti skuplji za 20 feninga i u Federaciji BiH. Pročitajte šta na mogući novi udar na džepove građana imaju reći Zoran Kos, predsjednik Udruženja mlinara RS, Bogdan Marjanović, predsjednik Asocijacije samostalnih trgovačkih radnji banjalučke regije, i Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika u FBiH. 

Iako vlast, prije svega kadrovi Stranke demokratske akcije, ističu "ozbiljan" ekonomski rast, podaci zvaničnih institucija u potpunosti ih demantiraju, nezaposlenih je sve više, a plaće su sve niže!

Bakir Hadžiomerović u današnjoj "Minuti" piše da je Evropski parlament konačno sankcionirao mađarskog premijera Viktora Orbana, a podrška iz Hrvatske okorjelom diktatoru nikoga nije naročito iznenadila. 

Naši novinari obišli su migrante u Bihaću i Velikoj Kladuši. Pročitajte zašto je opasan prelazak iz Krajine u Hrvatsku.

Pozitivna priča dolazi iz oblasti namjenske industrije Federacije BiH. Počitajte o novim uspjesima kompanija koje su nastavile ostvarivati odlične rezultate, što je dokaz da je vojna industrija u FBiH i dalje u ekspanziji i da posluje bez ikakvih problema. 

Rediteljica Aida Begić je "Ličnost dana", a naša novinarka "uzela" je muštuluk. Na stranama "Jet seta" pročitajte šta je slavna rediteljica rekla za naš list.

Skandalozno otkriće o kojem je "Avaz" pisao u dva navrata posljednjih dana, o tome da je veliki broj građana koji žive u Bosni i Hercegovini neko prijavio da glasaju iz inozemstva, poprima sve šire i ozbiljnije razmjere. Otkrivamo ko stoji iza novih manipulacija.

Prepune dvorane u Busovači i Fojnici sinoć su dočekale kandidate Saveza za bolju budućnost BiH za sve nivoe vlasti, a skupovima je prisustvovao i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

- Naša vizija je drugačija od one koju nam nudi konkretno Bakir Izetbegović. Ne znamo ko je taj čovjek u političkom smislu – poručio je, između ostalog, Radončić na sinoćnjem skupu. 

Jeziva priča o tome da je bračni par iz Gruda u žbunje i kamenjar pored ceste Mostar - Čitluk bacio svog novorođenog sina potresla je cijelu Bosnu i Hercegovinu. Donosimo detalje zbog čega se muškarac iz Gruda htio riješiti djeteta.

U "Dnevnom avazu" pročitajte i mnoštvo zanimljivih priča koje donosimo u prilogu "Tv extra".

Naši novinari iz sportske redakcije donose razgovor s Enverom Hadžiabdićem, legendarnim desnim bekom kluba s Grbavice, koji je na Svjetskom prvenstvu 1974. godine u Njemačkoj uvršten u najbolji tim Mundijala.

Košarkaški bh. tim u Finskoj doživio je poraz. Ukoliko ste propustili utakmicu, pročitajte detaljan izvještaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.