NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Prevare u biračkim spiskovima

Naši novinari otkrivaju i kakav plan ima Brisel da zaštiti granice Evropske unije od priliva ekonomskih migranata

Avaz.ba

13.9.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje potresni apel Dragana Jakovljevića, koji traga za majkom koja ga je prije 30 godina ostavila kao bebu na obali Drine u blizini jezera Perućac. Pročitajte kakvu su priču ispričali ribari koji su pronašli Dragana prije tri decenije i odnijeli ga u Srebrenicu.  

Naši novinari otkrivaju i kakav plan ima Brisel da zaštiti granice Evropske unije od priliva ekonomskih migranata. 

Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ piše da Bakir Izetbegović ne zna da će biti smijenjen s mjesta predsjednika SDA te situaciju u toj stranci poredi s onom narodnom „kad mačke nema, miševi kolo vode“.

Istraživali smo i hoće li ponovo biti uspostavljen saobraćaj Unskom prugom, koji bi oživio ekonomski razvoj Krajine.

Za „Dnevni avaz“ govore ekonomski stručnjaci i poslodavci, koji izražavaju očekivanja da će građani na predstojećim izborima podršku dati političkim opcijama koje će se posvetiti privrednom i ekonomskom razvoju.

U konkurenciji za „Ličnost dana“ danas je sve „pomeo“ naš dijamantni nogometni reprezentativac i kapiten Edin Džeko.

Donosimo i alarmantne podatke o tome da sve više građana otkriva da ih je neko bez njihovog znanja prijavio da glasaju poštom u inozemstvu iako oni žive u BiH. Skandalozno je da niko ne zna koliko je njih među više od 77.000 glasačkih paketa koji su otišli u inozemstvo završilo u rukama onih koji su ukrali i zloupotrijebili tuđe podatke.

Veličanstven predizborni skup Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH održan je sinoć u Hadžićima, a reakcije na obraćanje Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, te uglednih i van granica priznatih ljekara i stručnjaka doktora Mirsada Kacile i Zlatka Kravića, te SBB-ovih kandidata na predstojećim izborima Mehe Rekića, Mirvada Kurića i Ismira Juske, još jednom su potvrdili da su Radončić i SBB favoriti na predstojećim izborima.

O štrajku ljekara u Sarajevu, njihovim zahtjevima i o tome kako su se njima solidarisale kolege iz ostalih dijelova FBiH, razgovarali smo s predsjednikom Saveza strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH doktorom Rifatom Riajdom Zaidom.

Donosimo i najnovije informacije o broju oboljelih od virusa Zapadnog Nila u BiH.

Provjerili smo i koliko su zaposleni u institucijama Srednjobosanskog kantona „spiskali“ na iće i piće u prošloj godini.

Bili smo i na protestima učitelja i nastavnika u Sarajevu.

Objavljujemo i stravičnu priču iz okoline Mostara, gdje je ponađeno tijelo bebe koju su roditelji bacili u žbunje, a donosimo i detalje još jedne tragedije iz grada na Neretvi u kojoj je poginuo Ljubo Kajgo.

Saznajte i za koje krivično djelo je osumnjičen Ado Balijagić nakon što je automobilom udario Mirnesa Matića.

U „Dnevnom avazu“ pročitajte i mnoštvo zanimljivih priča iz svijeta kulture i umjetnosti kojima obiluje naš prilog „KultArt“.

Naši novinari iz sportske redakcije bavili su se analizom starta naših nogometaša u Ligi nacija koju su komentirale i legende bh. fudbala, a donose i detalje o početku serije ključnih mečeva košarkaške reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević za „Avaz“ je komentirao debakl reprezentacije Hrvatske u meču protiv Španije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.