IZBORI 2018.

Stranka za BiH: Naša djeca moraju gradit svoju, a ne tuđe države

Kako je navedeno, ova stranka ima jasnu viziju uređenja Bosne i Hercegovine

Sa skupa u Osijeku

Avaz.ba

28.9.2018

Općinska organizacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu Ilidža održala je predizborni skup u MZ Osijek, kome je prisustvovalo mnogo članova i simpatizera stranke. Skup je otvorio potpredsjednik Opštinskog savjeta SBiH Ilidža i kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo Esnar Šehović, te je nakon svog izlaganja i predstavio kandidate SBiH za Skupštinu kantona Sarajevo, Parlament Federacije BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH.

Prisutnima su se obratili Amer Jerlagić, predsjednik SBiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Suad Kurtćehajić, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Mirsad Tokača, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo, Džebrail Bajramović, kandidat SBiH za Parlament FBiH, te domaćini skupa Huso Gušter i Avdo Sulejmanović. 

Svi prisutni na skupu poslali su snažnu poruku da naša djeca moraju gradit svoju, a ne tuđe države, te da je dugo čekati još četiri godine za novu priliku. 

Kako je navedeno, Stranka za Bosnu i Hercegovinu ima jasnu viziju uređenja Bosne i Hercegovine i to viziju koju će sprovesti kroz: 

- Otvaranje investicijskog ciklusa i punog zamaha u sektorima koji nose brži rast i nova radna mjesta (energetika , informatički sektor, turizam, poljoprivreda, servisne usluge...) 

- Uvođenje sistema za prikupljanje, odvajanje i recikliranje otpada.

- Sigurniji grad time što će se uvesti modernizacija i opremanje policijskih snaga, kao i civilne zaštite i vatrogasnih službi.

- Za bolji socijalni status pripadnika Armije RBiH kroz besplatnu prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i školovanje. Besplatno zdravstveno osiguranje, druge terapije i liječenja.

- Formirati fondove za stipendiranje nadarenih / uspješne djece i studenata, te organizirati u svim mjesnim zajednicama edukaciju stranih jezika i ICT časova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.