TUŽNO

Dalal na intenzivnoj njezi, a prevaranti skupljaju novac za njeno liječenje

Malenoj djevojčici je 6. septembra na klinici u Esenu transplantirana koštana srž

Prije četiri dana napunila dvije godine

M.R.S.

30.9.2018

Malena Dalal Omerović iz Bihaća jutros je prebačena na intenzivnu njegu jer joj se stanje počelo pogoršavati.

Njoj je 6. septembra na klinici u Esenu transplantirana koštana srž.

Kako su saopćili na Facebook stranici „Za Dalal“, jučer joj je potvrđena upala pluća. Jetra joj je uvećana i dolazi do stvaranja vode u stomaku.

- Jedino se čeka da se vidi da li će djelovati lijek koji joj je jučer dat, jer se drugo ništa ne može učiniti – navode prijatelji porodice Omerović, ističući da je stanje loše i zabrinjavajuće.

I dok ova malena curica, koja je prije četiri dana napunila dvije godine, bije bitku za život, tužna pogleda i u bolovima, postoje ljudi koji zloupotrebljavaju situaciju.

- Dobili smo informaciju da je prije desetak dana ženska osoba (visoka, plava) na području Bihaća (Jablanska) išla od kuće do kuće i skupljala novac za liječenje Dalal. Želimo se ograditi od takvih stvari, jer, ni dok su akcije za Dalal bile aktivne, nismo skupljali novac po kućama – upozorili su na stranici „Za Dalal“.

Podsjetili su da je novac za liječenje ove curice skupljen i uplaćen, tako da su sve akcije odranije prestale. Mole za sve informacije o osobi ili osobama koje zloupotrebljavaju situaciju kako bi ih prijavili nadležnima.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.