SNAGA ŽENE Redovni pregledi jako važni

Oktobar - mjesec borbe protiv karcinoma dojke

Pridružili se brojnim evropskim gradovima i skrenuli pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti

Avaz.ba
01.10.2018 22:08

Foto: Press

- Simboličnim svjetlima na građevinama u bosanskohercegovačkim gradovima u pink boju zvanično je počeo "Oktobar - mjesec borbe protiv karcinoma dojke". Na ovaj način pridružili smo se brojnim evropskim gradovima i skrenuli pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti.

Udruženja oboljelih od karcinoma dojke okupljena u mrežu "Think Pink – Zajedno smo jedno" u deset gradova i općina osvijetlili su neke od najljepših građevina i objekata.

Uz podršku Grada Sarajeva u glavnom bosanskohercegovačkom gradu u ružičasto smo obojili Vijećnicu i Šeher - Ćehajinu ćupriju.

Osvijetljen je i Stari most u Mostaru, vodopad u Jajcu, crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, fontane u Zenici i Hadžićima, hotel Tuzla, Mješovita srednja škola u Bugojnu, Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević u Livnu i most u Visokom.

Podsjećamo, jučer je održana 11. "Trka / šetnja za ozdravljenje - Race for the Cure" za koju se registriralo preko 8000 učesnika. Cilj ove humanitarne manifestacije je osnaživanje žena u borbi protiv karcinoma dojke i ukazivanje na važnost redovnih pregleda. 

NA VRH