BIHAMK

Zbog otvaranja dijela autoputa Banja Luka - Doboj bit će obustavljen saobraćaj

Na putevima u BiH jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila

Avaz.ba

2.10.2018

Povodom otvaranja novoizgrađenog dijela autoputa Banja Luka – Doboj (dionica Banja Luka – Prnjavor) danas u vremenu od 9.30 do 13.30 sati, doći će do obustave saobraćaja za sva vozila na dionici Laktaši - Drugovići.

Na putevima u BiH jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Svim učesnicima u saobraćaju savjetujemo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno - Donji Vakuf - Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad - Lepenica i Visoko - Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-5 Blažuj - Gromiljak, M-5 Mrkonjić-Grad - Ključ, M-18 Semizovac - Olovo - Kladanj i M-16 Banja Luka - Crna Rijeka - Jajce.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.