IZBORI 2018.

Dosta je bilo pet familija u Sarajevu, dosta je dinastija

Vratimo ono što su nam uzeli, vrijeme je da napravimo društvo jednakih šansi, kazala Elzina Pirić

Sa skupa PDA u Sapni: Kukić i Pirić dočekani ovacijama. E. Skokić

E. Sk.

3.10.2018

Pokret demokratske akcije održao je predizborni skup u novootvorenoj sportskoj dvorani u Sapni.

Vratiti dostojanstvo 

- Ponosna sam što sam dio stranke koju čine dr. Kukić, naši komandanti, naši borci i ovih 13 veličanstvenih poslanika koji su smijenili Begu Gutića. Vratit ćemo dostojanstvo Islamskoj zajednici u BiH kada država BiH potpiše ugovor sa IZBiH. Nije potpisan ugovor kako bi na hutbama mogli podržavati Bakira Izetbegovića i SDA. Vrijeme je da kažemo da je dosta pet familija u Sarajevu i da je dosta dinastija. Vrijeme je da ovaj napaćeni narod ima iste šanse i na Baščaršiji i u Sapni. Vrijeme je da vratimo ono što su nam uzeli, vrijeme je da napravimo društvo jednakih šansi - kazala je Elzina Pirić, kandidatkinja PDA za Parlament Federacije BiH.

Negativne politike 

Kandidat PDA za Skupštinu Tuzlanskog kantona Senad Alić dočekan je ovacijama, baš kao i predsjednik ove stranke Mirsad Kukić.

- PDA je osnovana da zaustavi negativne politike iz Sarajeva koje su vođene prema TK, ZDK, USK i SBK. U februaru ove godine prekinuli smo te negativne politike kada je naš predsjednik Kukić rekao historijsko „ne“ – kazao je Alić.

Proslavimo pobjedu

- PDA poziva rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i Vladu FBiH da daju saglasnost za gradnju bloka 7 Termoelektrane u Tuzli. Pozivam vas da 7. oktobra dignete glave, ponosno i dostojanstveno završimo ovu predizbornu kampanju i da 8. oktobra proslavimo pobjedu - dodala je Pirić.



E. Skokić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.