IZBORI 2018.

Šepić: Ove izbore obilježila je ogromna manipulacija na biračkim mjestima

On misli da ćemo se vrlo brzo naći u stanju potpune blokade institucija

Arhiv

Avaz.ba

8.10.2018

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić kazao je da vjeruju da će biti parlamentarna stranka na svim nivoima vlasti. Što se tiče izbora, Šepić je istakao da su ipak prevladali strah, tenzije, prošlost.

- To je odluka koju je narod u BiH napravio i iz ovoga trebamo izvući pouku, ali je činjenica da trebamo drugačiji put da izađemo iz situacije u kojoj se nalazimo. Odgovornost je na svima nama koji se bavimo ovim poslom. Poštujem odluku naroda i narod ima pravo da kaže. Mislim da ćemo se vrlo brzo naći u stanju potpune blokade institucija. Na sve to moramo tražiti odgovore – rekao je Šepić.

Dodao je da je ove izbore obilježila ogromna manipulacija na biračkim mjestima te da je činjenica da velike stranke, tradicionalne stranke, u samom startu imaju tu vrstu prevage i da su ovaj put uspjeli u tome.

- Da bismo izašli iz te situacije, da bismo dobili mogućnost da se ljudi okrenu jednom drugom putu, morat ćemo naći snage na koji način ćemo se boriti za poštene izbore. Činjenica je da ćemo s ovom politikom, s ovim ljudima, jer je sve ovo viđeno, kao država i narod propadati. I dalje ćemo ići u pogrešnom pravcu, odlazit će nam ljudi, imat ćemo potpunu vrstu agonije – naglasio je Šepić.

Sad je stanje takvo kakvo jeste i mi moramo pronaći način kako izaći iz ovakve situacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.