REAKCIJE

Udruženje "Čast otadžbine" čestitalo pobjedu Dodiku i Cvijanović

Da su demokrati i legalisti, ocjenjuju oni, priznali bi rezultate izbora i angažirali bi se na konstituiranju vlasti

Arhiv

Avaz.ba

11.10.2018

Udruženje "Čast otadžbine" čestitalo je Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović izbor na funkcije člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, kao i novoizabranim poslanicima u parlamentu Republike Srpske i BiH i tom prilikom pozvalo sve patriote da što prije konstituiraju nove organe vlasti i da krenu u rješavanje životnih problema građana.

- Još su jednom Srbi pokazali svoj demokratski, politički i državotvorni kapacitet. Glasajući za Dodika i Cvijanović, naš je narod iskazao poštovanje za sve ono što su dobro radili za svoj narod i Republiku Srpsku - navodi se u saopćenju.

Udruženje je pozdravilo poziv Dodika svim izabranim poslanicima u zakonodavne organe BiH da se sastanu i kreiraju zajedničku politiku.

"Čast otadžbine" smatra da je "sramno ponašanje Ivanića, Govedarice i lidera PDP-a Branislava Borenovića, koji omalovažavaju demokratiju, glas i izbor naroda".  

- Pitamo se samo odakle pravo Govedarici da demokratski izabranog člana Predsjedništva iz redova srpskog naroda Milorada Dodika naziva diktatorom - navode iz Udruženja, uz podsjećanje da srpski narod već 15 godina ukazuje povjerenje na demokratskim izborima Dodiku, koji do sada nije iznevjerio interese svog naroda.

Da su demokrati i legalisti, ocjenjuju oni, priznali bi rezultate izbora i angažirali bi se na konstituiranju vlasti i krenuli da rješavaju životna pitanja svog naroda, navodi se. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.