IZBORI 2018.

Radončić: Ne postoji ni teoretska šansa da SBB koalira sa SDA

Više od 75 posto birača nije htjelo glasati za SDA i svoje je povjerenje dalo drugim političkim subjektima

Arhiv

Klix.ba

12.10.2018

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, za portal "Klix.ba, odgovorio je na pitanje hoće li se SBB u pregovorima koji slijede prikloniti SDA ili bloku s više drugih stranaka koji predvodi SDP.

Fahrudin Radončić izjavio je kako ne postoji ni minimum šanse da SBB u ovom mandatu uđe u koaliciju sa Strankom demokratske akcije (SDA).

- Ne postoji ni teoretska šansa da SBB koalira sa SDA. U ovom trenutku je najvažnije dokumentirati brutalnu izbornu krađu i zatražiti sankcioniranje naredbodavaca, organizatora i realizatora falsificiranja izborne volje građana - rekao je Radončić.

On je kazao kako će SBB podržati da se u BiH napravi vlast po ukupnoj volji građana te da je svakome egzaktno jasno da SDA i nakon izborne krađe, koju je otkrilo više stranaka, nije legitimni "vlasnik" izborne volje naroda.

Naprotiv, više od 75 posto birača nije htjelo glasati za SDA i svoje je povjerenje dalo drugim političkim subjektima i potpuno je jasno da taj novi blok ima većinu za sve kantone u kojima su najbrojniji Bošnjaci, ali i za federalni i državni nivo vlasti.  Lično mislim da bi jedino ovakav rasplet vratio BiH na evropski put - kazao je Fahrudin Radončić.

Zaključio je da bi, uz to, bilo i pravedno da oni koji su organizirali izborni inžinjering, prijetili drugim strankama, zastrašivali narod i vršili razne vrste pritiska, nakon 28 godina loše vlasti, odu u opoziciju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.