STANJE NA CESTAMA

Vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove smanjena zbog magle

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja

Arhiva

Avaz.ba

14.10.2018

Vidljivost je jutros u kotlinama i uz riječne tokove smanjena zbog magle, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, danas u vremenu od 8 do 20 sati, doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-5 prolaz kroz Kiseljak. Za vrijeme ove obustave vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce: autoput A-1, regionalni put R-443 Kiseljak-Visoko i regionalni put R-445 Bilješevo-Kakanj-Visoko.

Zbog radova na pružnom prelazu, danas u vremenu od 8 do 20 sati, doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-445 Visoko-Podlugovi u mjestu Banjer. Za vrijeme ove obustave vozila će se preusmjeravati na dionicu autoputa A-1 Visoko-Podlugovi.

Zbog održavanja automobilističkog takmičenja "Rally Jahorina 2018“, danas od 8 do 12 sati, dolazit će do obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta R-446 Sarajevo-Trebević. U vremenu od 12.30 do 16.30 sati, dolazit će i do obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta R-447 Gazin Han-Hreša.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.