ŽENEVA

Bosić: Problemi na Balkanu mogu eskalirati

Bosić je na panelu "100 godina nakon Prvog svjetskog rata" govorio o savremenim sigurnosnim izazovima

Arhiv

Srna

25.10.2018

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić poručio je na sigurnosnom forumu Kran Montana u Ženevi da na Balkanu i dalje postoji nekoliko neuralgičnih tačaka i problema koji mogu da eskaliraju i da je zbog toga važan dijalog, kao i nastavak procesa evropskih integracija. 

- Integracijom zemalja zapadnog Balkana u EU pitanje granica između zemalja postaje irelevantno - rekao je Bosić obraćajući se na ovom forumu posvećenom globalnoj sigurnosti.

Bosić je na panelu "100 godina nakon Prvog svjetskog rata" govorio o savremenim sigurnosnim izazovima i procesu evropskih integracija na Balkanu, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Tačno prije 100 godina došlo je do okončanja tragičnog sukoba u kojem su stradali milioni ljudi. Na Balkanu je u prošlom vijeku vođeno više krvavih ratova i zbog toga treba učiniti sve da se sukobi u budućnosti više ne ponove - rekao je on. 

Bosić je dodao da je pitanje sigurnosti i stabilnosti jedno od ključnih pitanja, kojima treba posvetiti veliku pažnju i izvući pouke iz prošlosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.