OTVORENO PISMO

Mirjana Kapetanović: Dajte ljudima ovlasti i naoružajte ih barem koliko je bagra kriminalna naoružana, pa da ne plače majka...

U Konjicu bili milicajci Jovo i Avdija, pozornici, imali vatreno oružje i pendreke i sva ovlaštenja da ih koriste

Kapetanović: Želim sigurnu i slobodnu državu

S.Šabić

29.10.2018

Poznata bosanskohercegovačka književnica i dobitnica nagrade za životno djelo na Kongresu žena u Milanu Mirjana Kapetanović je povodom tragične sudbine dvojice ubijenih policajaca u Sarajevu uputila oštro otvoreno pismo javnosti. 

- Dok gledam slike ubijenih policajaca sa suzama u oku. U Konjicu bili milicajci Jovo i Avdija, pozornici, imali vatreno oružje i pendreke i sva ovlaštenja da ih koriste. I koristili ih kad je trebalo. Ko je smio na njih udariti, žalosna ti majka. Bio i Hivzo Pejak, pa kada je samo onako krupan i mrk pogledao dvojicu švercera duhanom na informativnom razgovoru, ovaj jedan promuca: "Ja sam gotov kazat ti kako hoćeš."

Milicija bila sila, ne zato što su bili sposobniji i hrabriji od današnjih školovanih policajaca, nego im Tito dao ovlaštenja da štite državu, plaćao ih pošteno kako i zaslužuju i dao im beneficije za penzije i sve što ide uz to opasno zanimanje. Pa nismo Englezi da nam ureduju Bobiji, nego stoka balkanska, leglo kriminala, dajte ljudima ovlasti i naoružajte ih barem koliko je bagra kriminalna naoružana, pa da ne plače majka i supruga svaki put kad sina i muža policajca ispraća na posao. Političari, pustite ih da rade bez vaših patronata ono za što su mukotrpno učili, pa će se pokazati koliko su efikasni naši policajci.

Pokoj i rahmet dobrim, poštenim policajcima, a porodicama i kolegama iskreno saučešće. Nama stanovnicima želim sigurnu i slobodnu državu da opet pričamo kako smijemo i na klupi prespavati, kao ono nekada za Titina vakta – navela je Mirjana Kapetanović u svom otvorenom pismu javnosti.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.