ZENICA SDP, DF, Naša stranka, SBB, NB i A-SDA

Pročitajte tekst Zajedničke izjave i Zajedničkih principa i okvira djelovanja skupštinske većine u ZDK

Prva sjednica Skupštine ZDK trebala bi se održati 20. novembra, na kojoj će se prihvatiti mandati, formirati klubovi, kolegij Skupštine te izabrati rukovodstvo

Avaz.ba
08.11.2018 20:47

Foto: B. Mahmić

U Zeničko-dobojskom kantonu formirana je skupštinska većina bez nacionalnih stranaka, odnosno, od danas je SDA u opoziciji. 

Ovo je ozvaničeno na današnjoj zajedničkoj konferenciji za medije SDP-a, DF-a, Naše stranke, zajedno sa Savezom za bolju budućnost BiH (SBB), Nezavisnim blokom (NB) i Strankom demokratske aktivnosti (A-SDA).

U galeriji pročitajte tekst Zajedničke izjave i Zajedničkih principa i okvira djelovanja skupštinske većine.

Prva sjednica Skupštine ZDK trebala bi se održati 20. novembra, na kojoj će se prihvatiti mandati, formirati klubovi, Kolegij Skupštine te izabrati rukovodstvo Skupštine ZDK.

Podsjetimo, buduću skupštinsku većinu u ZDK činit će SDP (6 zastupnika), DF (3), Nezavisni blok s partnerima, Snaga centra, Hrvatska stranka BiH i Prva stranka, koji imaju pet zastupnika u Skupštini ZDK, SBB s tri zastupnika, A-SDA s dva zastupnika te Naša stranka s jednim zastupnikom u Skupštini ZDK, što čini ukupno 20 mandata. SDA, s kojom su jedino pristali koalirati u HDZ-u BiH, a koji su osvojili tri mandata, nije uspjela napraviti većinu.

NA VRH