SRAMOTNO

Zašto Efendić ne uplaćuje novac za odbranu komandanta Vikića

Ni nakon silnih urgencija Kluba SBB-a, s predsjednikom Ifetom Mahmutovićem na čelu, novac u iznosu od 5.000 KM nikada nije doznačen na transakcijski račun, rekao Čajić

Čajić, Vikić i Efendić

A. TABAK

13.11.2018

Iako je na sjednicama Općinskog vijeća (OV) Novog Grada u martu i aprilu čak dva puta jednoglasno usvojena inicijativa o pružanju finansijske pomoći za odbranu bivšeg komandanta Specijalne jedinice MUP-a RBiH Dragana Vikića, ni do danas novac nije uplaćen.

Odbrana komandanta

Vijećnik Općinskog vijeća Novi Grad Samir Čajić (SBB), koji je pokrenuo ovu inicijativu, kazao nam je da ni nakon silnih urgencija Kluba SBB-a, s predsjednikom Ifetom Mahmutovićem na čelu, novac u iznosu od 5.000 KM nikada nije doznačen na transakciji račun.

- Novac nikada nije uplaćen na račun koji je za odbranu komandanta Vikića posebno otvorilo Udruženje veterana specijalaca. Ovo Udruženje se čak i obraćalo za pomoć Općini, ali nije naišlo na razumijevanje, zbog čega sam ja kroz inicijativu odlučio pokrenuti ovo pitanje – rekao je Čajić.

Ističe da je glavni krivci za neizvršavanje zaključka OV Novi Grad načelnik ove općine Semir Efendić.

Političke svrhe

- Izgleda da je on dao nalog da se sredstva ne isplaćuju. Zašto je to tako, vjerovatno zbog toga što je inicijativa prošla jednoglasno od svih vijećnika, ali je predložena u ime Kluba Saveza za bolju budućnost (SBB) – rekao je Čajić.

Posebno potcrtava da komandant Vikić ne zaslužuje da se njegovo ime koristi u dnevnopolitičke svrhe i razmirice koje SDA pokušava plasirati prema SBB-u.

Bez odgovora iz Općine 

Kako bismo saznali zbog čega još nije uplaćen novac na račun Udruženja za odbranu Vikića, kontaktirali smo i Općinu Novi Grad. Međutim, nisu odgovarali na naše upite, niti pozive.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.