PRAZNIK

Pohod na bosanski kraljevski grad Bobovac povodom Dana državnosti BiH

Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu bit će organiziran besplatan prijevoz u 8 sati, ali i iz drugih gradova u BiH

Lavić: Građani se trebaju zajednički boriti za bolju budućnost. A. S.

A. S.

21.11.2018

Obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine i ove godine bit će upriličeno u bosanskom kraljevskom gradu Bobovcu. 

Četvrtu godinu zaredom Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" organizira obilježavanje 25. novembra u suradnji s Nezavisnom asocijacijom intelektualaca "Krug 99", Hrvatskim narodnim vijećem u BiH, ''Merhametom'', Kongresom bošnjačkih intelektualaca i Srpskim građanskim vijećem.

Organizatori su pozvali građane da dođu u što većem broju dođu u Bobovac u nedjelju u 11 sati i prisustvuju svečanosti. Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu bit će organiziran besplatan prijevoz u 8 sati, ali i iz drugih gradova u BiH. Za zajednički ručak pobrinut će se ''Merhamet'', a one koji su u boljoj kondiciji članovi Planinarskog društva "Bobovac" predvodit će u usponu od Kraljeve Sutjeske do Bobovca. Povratak je planiran u 15 sati.

Senadin Lavić, direktor "Preporoda", istaknuo je da je ovo manifestacija koja ima za cilj da okupi sve građane i podsjeti ih da se zajednički trebaju boriti za bolju budućnost.

Adil Kulenović iz "Kruga 99" kazao je kako je prošle godine učestovalo više od 700 posjetilaca te da se nada da će broj ove godine biti još veći.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.