REAKCIJE

IZ u BiH: Ovo je nastavak zlonamjerne kampanje hrvatske desnice protiv muslimana u ovoj zemlji

Nastup hrvatske zastupnice opisao skandaloznim i poručio da se nada da će Evropa prozreti ovu zlonamjernu propagandu

IZBIH: Optužbe su neosnovane

O. KAVAZOVIĆ

22.11.2018

Nakon što je Željana Zovko u Evropskom parlamentu etiketirala Islamsku zajednicu u BiH i Tursku kao glavne krivce za pobjedu Željka Komšića na proteklim izborima u BiH, kontaktirali smo IZ traživši komentar na njene navode.

Iz Ureda reisu-l-uleme kratko su nam kazali da je hrvatska desnica nastavila s iznošenjem neosnovanih optužbi.

- Ovo je nastavak jedne zlonamjerne kampanje hrvatske desnice protiv Islamske zajednice i bosanskih muslimana koja traje već dugo i koja je kulminirala optužbama za uplitanja Islamske zajednice u izborni proces bez navođenja ikakvih dokaza. Ove optužbe odbacujemo i smatramo ih krajnje zlonamjernima - kazao je Muhamed Jusić, savjetnik reisu-l-uleme, za medije.

Jusić: Skandalozne izjave

Kako je kazao, ovo je jedan skandalozan nastup u kojem su Zovko i njeni istomišljenici predlagali amandmane koji su štetni po BiH.

- Skandalozno je da neko nastupa s pozicije da su samo Hrvati evropski narod u BiH čija prava EU treba zaštititi, a da u isto vrijeme otvoreno zagovara segregaciju djece u obrazovnom sistemu i podstiče dodatne podjele među narodima i građanima. Vjerujemo da će Evropa, kao što je to bio slučaj i do sada, prozreti kroz ovu zlonamjernu propagandu - poručili su iz Islamske zajednice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.