VEJU, VEJU PAHULJE

Snijeg polako prekriva bosanske planine: Bijeli pokrivač na Vlašiću, Bjelašnici i Jahorini

Slika je ljepša, idilična kazali bi, kada je noć "ogrnula" ovu bh. ljepoticu

Snijeg prekrio Bjelašnicu. Hotel Han

O. KAVAZOVIĆ

27.11.2018

Dok stižu vijesti o zimskim padavinama u susjednoj Hrvatskoj, gdje gust snijeg pada na Biokovu, prve pahulje, polako ali sigurno, u bijelo boje vlašićke obronke.

Snijeg je tamo počeo padati kasno popodne, u sami sumrak. Slika je ljepša, idilična kazali bi, kada je noć "ogrnula" ovu bh. ljepoticu.

Fotografije i video nam je poslala Rukajja Topalović, službenica sa recepcije hotela "Pahuljica", koja dodaje i da je na Vlašiću prilično hladno. Što bi moglo značiti da bi se ovaj snijeg mogao i zadržati, te tako ukrasiti srednjobosansku planinu. Iako je, prema njenim riječima, ovaj hotel i trenutno pun gostiju, ona nam je potvrdila da se prvi ozbiljniji val "pravih" zimskih turista očekuje iza 20. decembra, praktično uz već tradicionalnu manifestaciju "Šankanje".    

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Snijeg je pao i na našoj olimpijskoj ljepotici Jahorini. Fotografije nam je poslao Miljan Mijatović, recepcioner u hotelu "Vučko". Veći priliv gostiju u ovom hotelu, kako nam je kazao, očekuju do kraja ovog mjeseca, a zimska sezona na Jahorini počinje sredinom decembra.

Na sarajevskoj ljepotici Bjelašnici, snijeg je počeo padati u kasnim popodnevnim satima. Kako nam je kazala Armina Čavčić, recepcionerka hotela "Han" na olimpijskoj ljepotici visina sniježnog pokrivača je oko 3-4 centimetra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.