SARAJEVO

Krišto: Ovakav izbor zastupnika HDZ-a, SDA i SNSD-a je naznaka koalicije

Fena

6.12.2018

Novoizabrana predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) pozvala je danas da se radi na osiguranju ravnopravnosti za sve narode u BiH jer smatra da bez toga ne može biti istinskog napretka države.

Na pitanje novinara znači li izbor članova Kolegija Doma, u koji su, osim Krišto, izabrani još i Denis Zvizdić (Stranka demokratske akcije - SDA) i Nebojša Radmanović (Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD), da je usaglašena parlamentarna većina, Krišto nije mogla jasno odgovoriti.

Krišto, koja je u prethodnom sazivu Parlamenta također bila članica Kolegija Doma, dodala je da će za formiranje izvršnih vlasti uslijediti dogovori političkih partija oko programa budućeg djelovanja i od toga će zavisiti kako će izgledati nova parlamentarna većina.

- Ovakav izbor jeste naznaka te većine, ali o tome će govoriti predsjednici političkih stranaka koji su dobili povjerenje od naroda - pojasnila je.

Izborom članova Komisije za imenovanje Vijeća ministara potvrdila je da su napravljene pretpostavke da se i taj posao obavi uz poštovanje propisanih rokova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.