POLITIKA

Cvijanović - Vigemark: Iz BiH usaglašeni objedinjeni odgovori na Upitnik EU

Izražen optimizam da će iz naše države uskoro biti upućeni usaglašeni i objedinjeni odgovori i da će se u najskorijem periodu dobiti status kandidatata za članstvo u Evropskoj uniji

Na sastanku se govorilo i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama. Srna

Fena

18.12.2018

Na sastanku predsjednice RS Željke Cvijanović sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovini Lars-Gunarom Vigemarkom (Lars-Gunnar Wigemark) izražen je optimizam da će iz BiH uskoro biti upućeni usaglašeni objedinjeni odgovori i da će država u najskorijem periodu dobiti status kandidatata za članstvo u Evropskoj uniji.

Cvijanović je ponovila da su institucije tog bh. entiteta nezaobilazan faktor u procesu evropskih integracija te da se zajedničke aktivnosti u BiH na ovom planu mogu realizirati u skladu s pravilima i principima sistema koordinacije.

Na sastanku u Banjoj Luci je bilo riječi i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama, a razgovarali su i o procesu konstituiranja vlasti nakon oktobarskih izbora.

Cvijanović je istakla da je formiranjem vlasti RS pokazao da prednjači u odnosu na ostale u BiH, gdje ti procesi još traju, saopćeno je iz Kabineta entitetske predsjednice.

Istakla je da će fokus svih nadležnih institucija RS i u narednom periodu biti institucionalna, fiskalna i budžetska stabilnost, kao preduvjet za uspješan nastavak provođenja reformskih mjera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.