BANJA LUKA

Narodna skupština Republike Srpske o programu ekonomskih reformi

Ključni prioriteti ovog dokumenta su povećanje konkurentnosti i produktivnosti privrede, povećanje plaća i efikasan javni sektor

Narodna skupština Republike Srpske nastavila je raspravu o Prijedlogu ekonomskih reformi. Arhiv

RTRS / Srna

22.12.2018

Narodna skupština Republike Srpske nastavila je raspravu o Prijedlogu ekonomskih reformi do 2021. godine. Ključni prioriteti ovog dokumenta su povećanje konkurentnosti i produktivnosti privrede, povećanje plaća i efikasan javni sektor, javlja RTRS.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Vuković izrazio je uvjerenje da će ciljevi iz Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019. - 2021. godine, među kojima je povećanje konkurentosti privrede, biti provedeni da bi društvo moglo napredovati. 

Ovaj dokument zaslužuje veliku pažnju, jer su njime obuhvaćeni svi ciljevi koji su važni za napredak društva i definirane mjere za njihovo provođenje. Vjerujem da će veliki dio ciljeva biti proveden, jer znam da premijer RS Radovan Višković ima veliki kvalitet i znanje - rekao je Vuković tokom skupštinske rasprave o Prijedlogu programa ekonomskih reformi.  

Poslanik SDS-a Zoran Vidić smatra da je reforma sistema neophodna za napredak društva i da je dobro što je urađen Program ekonomskih reformi.

Prioritet nam mora biti reforma zdravstvenog sistema, ali je problem što su za reformu predviđena kreditna zaduženja. Naše zdravstvene ustanove su kreditno zadužene, što nije dobro, i zato nije jasno kako će sve to izgledati - dodao je Vidić.     

Poslanik SNSD-a Denis Šulić ukazao je na potrebu da se nastavi sa digitalizacijom sistema u Republici Srpskoj.

Digitalizacija prvo treba biti provedena u institucijama Republike Srpske. Vjerujem da će Vlada Srpske i resorno ministarstvo posebnu pažnju posvetiti digitalizciji - rekao je Šulić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.