BANJA LUKA

Dok građani traže pravdu za Davida, SNSD žali za koncertom Harisa Džinovića

Zanima nas da li su lica koja su ovo uradila svjesna kakvu su sliku o Banjoj Luci poslala u svijet

SRNA

30.12.2018

SNSD osuđuje večerašnji vandalski čin uništavanja opreme i sprečavanje održavanja koncerta Harisa Džinovića povodom proslave novogodišnjih praznika u Banjoj Luci.

- Poštujemo prava svakoga na izražavanje svog političkog i svakog drugog stava u skladu sa zakonom, ali ne možemo da razumijemo i prihvatimo da neko pod plaštom borbe za svoja prava ugrožava prava drugih - saopćeno je iz SNSD-a.

Iz SNSD-a naglašavaju da se postavlja i pitanje kome je u interesu da onemogući zaradu banjalučkim ugostiteljima, taksistima, turističkim radnicima i drugima koji svoje porodice prehranjuju zarađujući novac od pružanja usluga turistima koji su u Banju Luku došli zbog koncerta.

- Zanima nas da li su lica koja su ovo uradila svjesna kakvu su sliku o Banjoj Luci poslala u svijet? Zapanjuje nivo beščašća koji su pokazali PDP i funkcioneri ove stranke koji su organizatori večerašnjeg vandalizma. Da li ova stranka smatra da je primjereno nesreću jedne porodice koristiti na ovaj način - upitali su iz SNSD-a.

SNSD traži od svih nadležnih organa da spriječe svaku dalju mogućnost terora koji većina građana trpi od manjine, a političke partije i učesnike u političkom životu pozivaju da prestanu zloupotrebljavati tragediju jedne porodice u svrhu političke promocije.

- Nadamo se da ovakve nemile scene više nećemo viđati na ulicama Republike Srpske i da će svi građani RS predstojeće praznike provesti u miru i radosti - ističe se u saopćenju iz SNSD-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.