NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ko će na čelo FUP-a

Bili smo i u novogodišnjoj noći s građanima Tuzle, Zenice, Mostara, Bihaća, Trebinja, Prijedora...

Avaz.ba

2.1.2019

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u današnjem printanom izdanju, između ostalog, donosi priču o izboru čelnog čovjeka Federalne uprave policije, kojom je do sada upravljao Dragan Lukač.

Kako saznajemo, do sada su pristigle četiri prijave, a otkrivamo vam ko su kandidati te ko bi mogao doći na mjesto Lukača.

Bili smo i u novogodišnjoj noći s građanima Tuzle, Zenice, Mostara, Bihaća, Trebinja, Prijedora... Donosimo detalje iz svih gradova i otkrivamo gdje je najluđa noć najbolje proslavljena, gdje se najviše pjevalo i plesalo na otvorenom.

U detalje smo popratili spektakularni nastup bh. muzičke zvijezde Harija Mata Harija. Koja je pjesma kod publike najbolje dočekana, rezimirali smo u našem današnjem broju, a dio atmosfere pokušali su prenijeti i naši fotoreporteri kroz svoj objektiv. Kako se slavilo u svijetu, vidjet ćete na stranama Globusa.

Nova godina donijela je i nove namete, a pišemo i za koliko su od jučer skuplje cigarete.

Ugledni bh. novinar Bakir Hadžiomerović u svom stilu oprostio se od stare godine. Kako on vidi godinu koju smo ispratili i onu koja dolazi, pročitajte na trećoj strani u današnjem broju.

Bili smo i sinoć u Banjoj Luci te donosimo detalje hapšenja Stanivukovića, dok se Davoru Dragičeviću gubi svaki trag.

Ličnost dana je bh. fudbalski internacionalac koji bi, prema pisanjima francuskih portala, mogao biti na meti više klubova u predstojećem prijelaznom roku. Otkrijte ko je on i zašto je ponio ovu titulu.

Bavili smo se i „sječom diplomata“ te otkrivamo ko je pošteđen i zašto. Donosimo zanimljivu priču o penzionisanju pripadnika HVO-a, koji su, kako otkrivamo, imali „poseban“ status pri penzionisanju.

O kakvom apsurdu se radi, uvjerite se sami - donosimo šte se nudilo vojnicima HVO-a, a šta pripadnicima Armije RBiH. Također, otkrivamo i kakvu sudbinu čeka bijeljinska šećerana, ko se igra s egzistencijom 200 porodica iz Semberije.

Jedna pozitivna priča, razgovarali smo s fudbalerom tuzlanske Slobode te se uvjerili o kakvom je velikanu riječ. Njegova priča zanimljiva je iz više razloga, otkriva cijeli svoj put, kao i s kim je sve sarađivao dok je bio u kopačkama.

Osim ove, opustite se uz još jednu priču. Pročitajte ko je djevojka koja se u kupaćem kostimu kupala u hladnom jezeru kod Vareša, a donosimo i neke od komentara na ovaj njen potez.

Ko su mladi studenti koji ne razmišljaju o odlasku iz zemlje iako u svojim indeksima imaju sve desetke, zašto su se odlučili na to, te koji su razlozi da ostanu u BiH i grade budućnost, kazali su u izjavama za naš list.

Otužno, ali istinito. U Goraždu klupe u crkvama sve su praznije. No, iako mala, grupa vjernika posjećuje i dalje crkvu. Kako su izjavili za naš list, takvo stanje ih itekako pogađa.

Nažalost, novogodišnja noć nije protekla bez nesreća. Dva života izgubljena su u Zenici, a još jedna tragedija zadesila je ovaj grad, samoubistvo vješanjem počinila je Suada Cerić. U Oštroj Luci i Žepču u požaru su stradale dvije osobe.

Podsjetili smo i na stravičnu nesreću koja se u Zenici desila prije dvije godine. Nikakvih tragova o tijelu Amara Kozlića, a istraga tapka u mjestu i kada je riječ o svirepom ubistvu Kadrije Brljavac.

Na stranama Sporta bavili smo se gorućim pitanjima u Želji, time šta čeka Osima i ''Plave'', a donosimo i zanimljiv osvrt na godinu koju smo ispratili te kolika je uloga bila selektora Prosinečkog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.