REAKCIJE

Doris Pak oštro osudila Čovića: Je li on zaboravio šta se desilo s bosanskim Hrvatima

U svojoj objavi na Twitteru proziva i premijerku Srbije Anu Brnabić

Pak: Šokirana Čovićevim pojavljivanjem na obilježavanju. Agencije

J. B.

10.1.2019

Njemačka političarka (CDU) i zastupnica u Evropskom parlamentu Doris Pak (Pack) oglasila se na Twitteru povodom obilježavanja neustavnog dana RS.

Pak u svojoj objavi proziva premijerku Srbije Anu Brnabić, ali i oštro osuđuje bivšeg člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

- Obilježavanju dana RS - koji je Ustavni sud u BiH zabranio - prisustvovali su srbijanska premijerka - i ono što ne mogu vjerovati - Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH. Je li on zaboravio šta se desilo s bosanskim Hrvatima (i Bošnjacima) u tada takozvanoj RS? Hrvati se sigurno osjećaju poniženima i ismijanima. Sramim se njegovog ponašanja - poručila je Doris Pak.

Osim mnogobrojnih stranih i domaćih političara i javnih ličnosti, Čovića je osudila i bivša predsjednica Hrvatske Jadranka Kosor.

Kosor je, također na Twitteru, poslala jasnu poruku Čoviću.

- Što kažu Šibenčani o predstavnicima Hrvata i RH na slavljenje dodjele odlikovanja ratnom zločincu koji je odgovoran za stradanje Šibenika? I na činjenicu da se slavilo uz nazočnost Vulina, koji je osoba non grata u RH? - napisala je Kosor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.