NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: "Agrokomerc" kao "Agrokor"

Donosimo i informaciju o početku suđenja Goranu Salihoviću, bivšem glavnom tužiocu

Avaz.ba

15.1.2019

Novinari najtiražnijeg lista u državi saznaju da su novi izvršni direktori pisali Vladi Federacije BiH tražeći smjenu Enisa Džafića sa čela „Željeznica FBiH“. Pet izabranih direktora optužuje Džafića za kršenje odluka Vlade i samovolju. Samo u „Dnevnom avazu“ čitajte koje su još hitne mjere tražili novoizabrani direktori?

Nakon što je u nekadašnjem gigantu proglašen stečaj, „Agrokomerc“, koji je nekada bio žila kucavica Krajine, prema svemu sudeći, čeka sudbina hrvatskog „Agrokora“. Radnici su ogorčeni i nemoćni. Pitanje je i gdje su završile dvije milijarde maraka te zašto niko ne spominje ratni dug? Sve o propadanju nekadašnjeg giganta čitajte u današnjem izdanju našeg lista.

Ugledni novinar Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ dosjetljivo.piše o jedinom putu da Bosna bude mirna: „Svi u napad, jedan je NATO!“

Donosimo i informaciju o početku suđenja Goranu Salihoviću, bivšem glavnom tužiocu.

Oglasio se i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH o odlasku u Banju Luku i prisustvu neustavnom danu RS. Šta je, na brojne medijske istupe o tome, kazao prvi čovjek HDZ-a? Govorio je Čović i o problematici uspostavljanja vlasti.

Danas objavljujemo i našu temu o uvozu krvi. Samo u našem listu čitajte iz kojih zemalja stiže ova dragocjena tečnost te koliko je litara krvi lani uvezeno u BiH? Koliko košta litar krvi?

Donosimo izvještaje o brojnim problemima iz najkritičnijih dijelova Bosne i Hercegovine koje je prouzrokovao snijeg. Gdje se prevrnuo autobus, gdje su građani skidali metar snijega s krovova, a gdje su morali vlastitim rukama rezati stabla koja su prepriječila glavni put? Sve to samo u današnjem printanom izdanju našeg lista.

Naš reporter iz Zvornika istražio je zašto državljani Srbije dolaze u Karakaj i Šepak po gorivo?

Donosimo i izuzetno zanimljivu priču o Bosancu Anelu i Poljakinji Dagni koji na biciklima obilaze cijeli svijet. Zajedno putuju 8 godina, a gdje su sve bili i koje putovanje je najduže trajalo, donosimo na stranicama Mozaika našeg današnjeg izdanja.

Šta je premijer Kosova Ramuš Haradinaj poručio o uvedenim porezima našoj državi?

Novinari Crne hronike, nažalost, donose detaljan izvještaj o stravičnim saobraćajnim nesrećama u Laktašima u kojima su za 20 minuta život izgubile tri mlađe osobe.

U Sloveniji je izrečena presuda za likvidaciju krajiškog Ramba. Sud u Ljubljani je ubici Mervanu Šljivaru izrekao kaznu od tri decenije zatvora.

U Sarajevu je nastavljeno suđenje Merziji Delalić.

Nakon nedavnog neuspjelog pokušaja proboja do blokiranih sela Luka i Krušev Do, uprkos dobroj namjeri Emina Bektića da našoj ekipi ustupi svoje konje, reporter „Avaza“ se konačno iz Srebrenice uspio probiti do ovih sela. Čitajte šta je tamo zatekao.

Na stranicama Jet seta donosimo sve detalje o seks-aferi koja potresa Balkan u glavnim ulogama s Jelenom Karleušom, Ognjenom Vranješem i Duškom Tošićem. Hoće li bosanski fudbaler rasturiti brak Jelene Karleuše? Kakogod, ništa više neće biti isto nakon što je Vranješ objavio eksplicitne fotografije gole Karleuše, i to one koje mu je slala u inbox. Opširna priča, s brojnim detaljima, u današnjem izdanju našeg lista.

Nakon žestoke seks-afere, stranice Sporta donose tmurniju priču iz bh. fudbala. Naime, Čelik, klub s dugom tradicijom, ponovo je u finansijskoj krizi. Igračima čak nije plaćena ni stanarina.

Naši reporteri bili su na prvom treningu FK Željezničar. Više stotina navijača bodrilo je svoje ljubimce na pomoćnom terenu u dolini ćupova. Šta je poručio novi strateg "Plavih" s Grbavice - Amar Osim?

Donosimo i razgovor s Kenanom Kodrom.

U današnjem izdanju objavljujemo prilog „Automarket“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.