REAGIRANJA

Sanela Prašović-Gadžo: Jedini smo pokazali nivo parlamentarne demokratije, drugi su glasali po stranačkom diktatu

On je kazao da su zastupnici SBB-a na glasanje došli nepripremljeni ili su probali kako rade tipke na instrumentima za elektronsko glasanje

Avaz.ba

16.1.2019

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH na svome Facebooku reagirala je povodom tvrdnji predsjednika Naše stranke Peđe Kojovića koje je iznio gostujući u emisiji "Dan uživo" na N1 televiziji na račun SBB-a.

On je kazao da su zastupnici te stranke na glasanje u Predstavnički dom Parlamenta FBiH došli nepripremljeni ili su probali kako rade tipke na instrumentima za elektronsko glasanje. Njenu reakciju sa Facebooka prenosimo u cijelosti.

- Apsolutno je neprihvatljiva izjava Peđe Kojovića na N1 na pitanje o načinu na koji su glasali zastupnici iz SBB-a na sjednici PD Parlamenta FBiH. On je rekao kako su ti zastupnici došli ili nepripremljeni ili su probali kako rade sve tipke na instrumentu za elektronsko glasanje!

Dakle, to je prokomentirao jer zastupnici iz SBB-a na prvoj sjednici nisu glasali jednoobrazno kao što su to uradili svi zastupnici SDA ili recimo oni iz HDZ ili oni iz Bh. bloka - SDP, Naše stranke i DF.

Pošto sam i sama direktno uvrijeđena i prozvana u ovom odgovoru predsjednika Naše stranke, kao i moje kolege iz SBB koji su zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, želim kazati nekoliko rečenica o načinu glasanja.

Vidite gospodine Kojoviću, ja sam kao zastupnica za predložene amandmane glasala onako kako sam držala osobno da je ispravno. I one amandmane za koje sam bila sigurna da su kvalitetni sam podržala.

Sve predložene amandmane sam pažljivo pročitala. Bilo je dobrih i prijeko potrebnih i žao mi je što nisu prošli.

Niko mi nije rekao kako da glasam, ni meni ni mojim kolegama zastupnicima iz SBB-a već smo glasali po svojoj odluci i savjesti.

Bili smo jedini čini mi se koji smo pokazali taj nivo parlamentarne demokratije i sopstvenog integriteta jer su drugi glasali isključivo po stranačkom dogovoru i diktatu.

Tako smo i dobili cijeli problem sa porodiljnim naknadama gdje neke žene nisu glasale za žene.

Zbog diktata iz centara moći.

Šokirana sam nivoom vašeg komuniciranja da vama sada smeta što u ovoj državi postoje zastupnici koji imaju svoj integritet i mogu da podrže ono što smatraju da je dobro za građane ove države. Ili da odbiju ono što misle da nije dobro. I da njih 8 iz iste političke partije glasaju potpuno različito.

To nije igranje sa tastaturom. Oh, ne. To je ozbiljno demonstriranje da u BiH postoje osobe koje razmišljaju svojom glavom i glasaju onako kako oni misle da treba bez da im predsjednik stranke naredi kako i za šta da glasaju.

Sretna sam što sam ja takva osoba i što su takve moje kolege iz SBB-a zastupnici u Parlamentu FBiH.

Jer, mi smo u Parlamentu zbog građana, da bismo za njih pravili bolji život. I, iskreno sam sretna i što sam inicirala i što je Klub SBB-a na toj prvoj sjednici predložio Zaključak (koji je na sjednici usvojen) da se osiguraju sredstva za lijekove za djecu koja boluju od malignih bolesti - napisala je Prašović-Gadžo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.