SARAJEVO

Senad Bašić: EYOF je prilika mladima da se oslobode predrasuda i stereotipa

Može doprinijeti promjenama u viziji budućnosti naših mladih, ali i našeg društva u cjelini

Senad Bašić. Arhiv

Fena

17.1.2019

Nagrađivani glumac Senad Bašić sa zadovoljstvom je prihvatio ulogu ambasadora Evropskog omladinskog festivala mladih - EYOF, koji će svečano biti otvoren 10. februara u 19 sati na Olimpijskom stadionu ''Asim Ferhatović Hase''. 

Naglašava da mu je izuzetno drago da se EYOF ove godine organizira u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

- Počastvovan sam pozivom gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake da budem ambasador EYOF-a 2019. Već pri prvom susretu ambasadora EYOF-a, koji je organizirao gradonačelnik, osjetila se pozitivna atmosfera i pozitivna podrška pozvanih ambasadora - kazao je Bašić.

Smatra da EYOF može doprinijeti promjenama u viziji budućnosti naših mladih, ali i našeg društva u cjelini.

- Susret mladih iz cijele Evrope u Sarajevu će sigurno doprinijeti izgradnji zajedništva naših mladih sportista i mladih iz ostalih evropskih zemalja. To je izuzetna prilika mladima da se oslobode bilo kakvih predrasuda i stereotipa koji su tokom rata i u periodu poslije rata nastali o Sarajevu i o Bosni i Hercegovini. EYOF će sigurno omogućiti sklapanje prijateljstava, razmjenu kreativnih ideja među mladima, stvoriti toleranciju, ukinuti ksenofobiju kod mladih i svih koji će participirati u organizaciji ovako značajnog događaja - kazao je Bašić.

Prema njegovom mišljenju, borilišta će za zimske sportove EYOF-a pružiti priliku mladima iz čitave Evrope da upoznaju ljepote i potencijale Sarajeva i okolnih olimpijskih planina, što će doprinijeti razvoju zimskog, sportskog i rekreativnog turizma, te probuditi i interesiranje za ostale turističke destinacije u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Bašić je svim učesnicima poželio dobar provod i postizanje što boljih rezultata.

- Nadam se da će mladi bosanskohercegovački sportisti biti među pobjednicima - kazao je Bašić.

Na EYOF-u, koji će biti održan od 9. do 16. februara, učestvovat će više od 1.500 mladih sportista iz 50 zemalja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.