BANJA LUKA

"Pravda za Davida": Tražimo izvinjenje

Nadamo se da ćemo kao društvo uspjeti izboriti za slobode građana, koje su zagarantirane ustavom, kao i za rješavanje ovog ubistva

G. DAKIĆ

19.1.2019

Povodom 300 dana postojanja grupe "Pravda za Davida" i deset mjeseci od nestanka i ubistva 21-godišnjeg studenta iz Banje Luke Davida Dragičevića, organizirana je konferencija za medije na kojoj su se obratili Ozren Perduv i Dragan Dabić, članovi ove grupe.

Na početku izvinili su se policiji ako su se neki našli uvrijeđeni riječima izrečenim u ovih 300 dana.

Članovi ove grupe podsjetili su na brojne propuste u istrazi, počevši od 24. marta, kada je nakon šest dana potrage, pronađeno tijelo Davida Dragičevića u koritu rijeke Vrbas.

- Postavljamo javno pitanje Tužilaštvu. Šta ste poduzeli po pitanju održavanja takve, slobodno možemo reći, skandalozne pres-konferencije -  pitaju članovi grupe. 

Zatražili su i izvinjenje.

- Tražimo izvinjenje makar za mrtvog Davida. Nadamo se da ćemo kao društvo uspjeti izboriti se za slobode građana, koje su zagarantirane Ustavom, kao i za rješavanje ubistva Davida Dragičevića, te tako donijeti duševni mir ovoj porodici, ali i vratiti institucije u ustavno-pravne okvire. Pravda i istina nemaju alternative  - poručili su danas članovi ove grupe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.