NAKON SASTANKA Nakon višemjesečnih najava stupanja u štrajk

Predstavnici Agencije za lijekove s ministrom Osmanovićem: Krenuti u povećanje plaća

Rustemović se zapitao zašto se s ovim rješenjima čekalo deset godina te istakao da sa ovim povećanjem neće biti zadovoljni

Avaz.ba
19.01.2019 15:37

Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove Ramo Rustemović

Foto: Arhiv

Predstavnici Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH održali su sastanak s ministrom civilnih poslova BiH Adilom Osmanovićem na kojem je dogovoreno da se krene u proceduru povećanja plaća zaposlenima u Agenciji.

Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove BiH Ramo Rustemović rekao je da je jedan od zaključaka sastanka da je potrebno krenuti s poboljšanjem platnih razreda zaposlenih u Agenciji.

- Ministar je na sastanku iskazao veliku želju da pomogne. Mi s tim povećanjem i prelaskom u sljedeće razrede nećemo biti apsolutno zadovoljni jer smatramo da naš materijalni status treba drugačije rješavati. Mi smo ipak Agencija koja donosi dohodak u budžet, i to oko 10,5 miliona KM prošle godine - kazao je Rustemović.

On se zapitao zašto se s ovim rješenjima čekalo deset godina te istakao da s ovim povećanjem neće biti zadovoljni.

Rustemović je dodao da je Vijeće ministara odobrilo da se po hitnoj proceduri u Agenciju zaposli još šest radnika. 

Inače, radnici Agencije za lijekove i medicinska sredstava BiH pred kraj prošle godine najavili su da bi mogli organizirati štrajk ukoliko se u skorije vrijeme ne popravi materijalni status agencije.

NA VRH