POSJETILI LIDERA SDP-A

Rustemović iz Agencije za lijekove BiH: Nikšića smo upoznali o našim problemima

Obećano nam je zajedničko uključivanje u poboljšanju organizacije, funkcionalnosti i prohodnost akata iz oblasti lijekova, rekao je Rustemović

Rustemović: S Nikšićem o problemima Agencije. Avaz

E. Ć.

24.2.2023

Delegacija Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine posjetila je predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, koji je od ranije uključen u njihove probleme, saopćeno je iz ove Agencije.

- Lično nas je posjetio nekoliko puta i na licu mjesta se upoznao sa svim problemima kojim se već duži niz godina susrećemo.

Problem nedostajućeg stručnog kadra, loš materijalni status su teme koje su dominirale u razgovoru.

Obećano nam je, obzirom da se vlast dijeli sa svojim partnerima na nivou Vijeća ministara, zajedničko uključivanje u poboljšanju organizacije, funkcionalnosti i prohodnost akata iz oblasti lijekova.

Ono što nas je posebno impresioniralo je sama činjenica kod odabira budućih rukovodnih struktura u Agenciji za lijekove BiH, da će se zalagati da budu prepoznati stručnjaci iz oblasti medicinsko zdravstvene djelatnosti, koji ne moraju biti stranački ljudi - rekao je Ramo Rustemović, predsjednik Sindikata Agencije zal ijekove i medicinska sredstva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.