POLITIKA

SDP TK: U pregovore sa PDA i SDA samo kao Bh. blok

U SBB-u, koji je bio dio Bloka 19, kažu kako ih niko poslije Skupštine TK nije kontaktirao

SDP BiH: Svi dobro znamo koje smo smjernice precizirali. E. Sk.

E. Sk.

21.1.2019

Kantonalni odbor SDP-a BiH TK usvojio je zaključak na sjednici održanoj večeras da u budućim pregovorima o formiranju vlasti u TK sa SDA i PDA idu isključivo pod okriljem Bh. bloka. 

Također organizirati će se i jedna vrsta interne ankete u općinskim, odnosno Gradskom odboru Tuzla, sa pitanjem: Da li ste da SDP bude u vlasti u TK i sa kim?

- Zaključeno je i da SDP kao pobjednička partija u TK treba biti u vlasti, te da našim koalicionim partnerima ponudimo naš Plan 10. Svi dobro znamo koje smo smjernice precizirali tamo - kaže za Avaz Enver Bijelić, predsjednik KO SDP TK koji je čuo za stav Naše stranke da oni neće u vlast sa SDA i PDA.

Nakon održanih pregovora Bh.bloka sa SDA i PDA, prema Bijedićevim riječima, održat će se novi sastanak KO SDP TK na kojem bi se trebali rezimirati pregovori i donijeti konačna odluka.

U SBB-u, koji je bio dio Bloka 19, kažu kako ih niko poslije Skupštine TK nije kontaktirao, dok u cijeloj priči nije poznata sudbina Stranke za BiH, koja kao SBB i Naša stranka ima dva zastupnika.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.