STAVOVI Predsjedavajući Skupštine KS na Facebooku objavio status

Konaković: Nemoralno, sramotno i neljudski od Novalića i Kluba SDA

Fadil Novalić podnio apelaciju prema Ustavnom sudu povodom ocjene ustavnosti Nacrta budžeta Kantona Sarajevo

Avaz.ba
29.01.2019 11:44

Konaković se oglasio preko društvenih mreža Fadilu Novaliću

Na svom Facebook profilu predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković danas se oglasio kazavši da je Fadil Novalić podnio apelaciju prema Ustavnom sudu povodom ocjene ustavnosti Nacrta budžeta Kantona Sarajevo, prema zahtjevu Kluba SDA u Skupštini KS.

U zahtjevu se traži obustava izvršenja, što ugrožava kompletan sistem, isplatu plaća, socijalnih, boračkih i drugih davanja, posebno i dodatno ugrožava UNSA, koji je od ove godine na trezoru. Ovako to izgleda kad SDA gubi vlast. Nemoralno, sramotno i neljudski od Novalića i Kluba SDA- kazao je Konaković u postu. 

Predsjednik Vlade Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić nedavno je izjavio da, ukoliko ne bude usvojen budžet Federacije BiH za 2019. godinu, neće biti moguće isplatiti nijednu obavezu koja se finansira iz budžeta i da to znači da već u februaru neće biti plaća, dodataka, invalidnina.

Novalić je istakao da više nema mjesta politikantstvu i da više nije u pitanju ko je u pravu, a ko ne, već da li će penzioneri u februaru imati od čega da kupe lijekove i naprave ručak.

Prem riječima Novalića, kriza u Domu naroda FBiH itekako će se odraziti na FBiH, s obzirom na to da još nema budžeta, jer, kako je istakao, ako budžet ne bude usvojen, onda automatski staju sve isplate iz budžeta.

Šta se tiče penzionera, osnovni problem kod isplate penzija jeste neusvajanje finansijskog plana Fonda PIO za 2019. godinu. Bez njega nisu moguće isplate, dok bez budžeta nije moguće povećanje minimalnih penzija koje smo najavili još prošle godine"- kazao je, između ostalog,  Novalić za današnje Nezavisne novine.  

Oglasi

NA VRH