NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Kokain trebao završiti u BiH

Donosimo vam i detalje jučerašnje pres-konferencije koju je u prostorijama KCUS-a održala Sebija Izetbegović, koja je tokom konferencije optužila bivše direktore za nesavjestan rad

Avaz.ba

1.2.2019

U današnjem broju "Dnevnog avaza" donosimo detalje sa suđenja narkokartelu u Peruu u kojem je, između ostalih, optužen Sarajlija Smail Šikalo.

Šikalo je prošle godine uhapšen zbog krijumčarenja oko tone i po kokaina, a „Dnevni avaz“ vam donosi detalje o planu njene distribucije.

Donosimo i ekskluzivnu ispovijest pjevačice Rialde Karahasanović. Popularna pjevačica je otvoreno za „Dnevni avaz“ govorila o životnim odlukama i promjenama. Pročitajte zašto se odlučila da Sarajevo zamijeni Beogradom.

Bivši ministar prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine Damir Hadžić ekskluzivno za „Avaz“ govori o oslobađajućoj presudi koju je Općinski sud jučer donio u predmetu „Radeljaš i drugi“.

Pročitajte i šta u svojoj redovnoj kolumni piše naš kolumnista i utjecajni bh. novinar Bakir Hadžiomerović.

Donosimo vam i detalje jučerašnje pres-konferencije, koju je u prostorijama KCUS-a održala Sebija Izetbegović, koja je tokom konferencije optužila bivše direktore za nesavjestan rad.

Pročitajte šta o njenim optužbama kažu dr. Zulfo Godinjak, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović i dr. Semin Bećirbegović.

Istražujemo i kako je neusvajanje budžeta Federacije BiH ugrozilo rad svih institucija. Zbog neusvajanja najznačajnijeg akta, Federacija se sada suočava i sa mogućim tužbama državnih službenika, a inspektori na terenu ostaju bez goriva.

Naša ličnost dana je Mostarka Amina Kajtaz, uspješna bh. plivačica.

Istražujemo i crno tržište prodaje duhana u duhanskih prerađevina. Samo u „Avazu" pročitajte sve o tome koliko država izgubi zbog nelegalne prodaje i distribucije duhanskih proizvoda.

Istražujemo i problem stranih internet-kladionica u Bosni i Hercegovini. Pročitajte kako kladioničari zaobilaze zakonske propise i porez.

Pišemo i o crnom tržištu diplomskih radova. Jeste li znali da pisanje doktorata košta 400 KM? Saznajte i kako se univerzitetski profesori bore protiv ovakvih radova.

Nakon afere sa zaraženim mesom iz Poljske, ekipa „Dnevnog avaza“ istraživala je i kako roba najlošije kvalitete završi na tržištu naše zemlje. Pročitajte šta o ovom problemu kažu poljoprivrednici, ali i struka.

Donosimo vam i priču o mogućem liječenju raka antibioticima, nakon što je u svjetskim medijima objavljeno da su naučnici iz Izraela na tragu revolucionarnog otkrića u liječenju raka.

Donosimo vam i detalje saslušanja uhapšenih u slučaju „Sedlo“. Pročitajte šta je istražiteljima kazao radnik autopraonice.

Pročitajte i detalje sa ponovljenog suđenja Sudi Laviću, bivšem direktoru Desete osnovne škole, kojeg je Općinski sud u Sarajevu pravomoćno osudio na osam godina zatvora zbog pedofilije.

Bili smo u posjeti selu Brdarići kod Pala, koje je zameteno snijegom i zaboravljeno od svih. Pročitajte kako se u hladnim januarskim danima snalaze mještani ovog sela.

Na stranicama Jet seta pročitajte sve o kultnoj predstavi „Đurologiji“, koja 24. put gostuje u Sarajevu. Bivši član popularnih "Nadrealista" i frontmen grupe „Bombaj štampa“, Branko Đurić Đuro za „Dnevni avaz“ govori o domaćoj publici i o tome kako se osjeća kada stane pred zahtjevnu sarajevsku publiku.

Na stranicama Sporta pročitajte sve o predstojećoj utakmici naše futsal reprezentacije protiv Turske. „Zmajevi“ su nakon dvije odigrane utakmice neporaženi sa gol-razlikom od 17:2.

Pročitajte i sve o finalu Azijskog fudbalskog kupa, koji u Abu Dabiju igraju Japan i Katar. Pročitajte i kako je izgledao put do finala ove dvije reprezentacije.

Trener francuske rukometne reprezentacije Vansan Grivo (Vincent Griveau) za „Avaz“ govori o našem glavnom gradu i rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

U današnjem izdanju vam donosimo i redovni prilog „RTV Extra“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.