SPEKTAKL

Danas u printanom izdanju: "Dnevni avaz" donosi sve o EYOF-u

B. T.

8.2.2019

"Dnevni avaz", najutjecajniji i najtiražniji dnevni list u Bosni i Hercegovini u printanom izdanju od subote, 9. februara donosi specijalni prilog posvećen Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) koji počinje u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Na 16 stranica donosimo najkompletniji pregled dešavanja, raspored takmičenja, predstavljamo borilišta, mlade sportske nade koje će na Festivalu braniti boje BIH....

Podsjetili smo kako su tekle pripreme za najveći sportski događaj od Olimpijade u našoj zemlji, govorimo o simbolici medalja koje će biti dodijeljene mladim sportašima iz 46 zemalja, donosimo priču o Plamenu mira, o tome kako je nastala maskota Groodvy....

Podsjećamo i na historijat igara, ali fotografijama iz arhiva vratili smo se u 1984. te donosimo djelić armosfere koja je vladala tada.

Donosimo i priču o Sarajevu, gostoljubivosti njegovih građana, o čemu u uvodniku našeg specijala piše i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, poručivši da za grad dolaze ljepša i bolja vremena te da će Sarajlije biti izvrsni domaćini, kao i uvijek.

Zato, neka igre počnu!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.