SASTANCI

Izetbegović: Vidjet ćemo šta će reći Glavni odbor SDP-a kada je u pitanju koaliranje sa SDA

Kazao i da je besmisleno obrazloženje Bh. bloka

M. Aš.

9.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

U 11 sati u Sarajevu počela je sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) na kojoj će biti govora o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, ali i implementaciji izbornih rezultata.

Čedomir Lukić, predsjednik Glavnog odbora SDA, kazao je novinarima prije početka sjednice da će biti govora o tome kako će se formirati vlast te naglasio da vrijeme "polako curi".

On je istaknuo i da će, kad je u pitanju formiranje vlasti, Glavni odbor raspravljati o tome kako da se vlast formira na svim nivoima, od državnog do kantonalnog.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, odgovorio je na pitanje novinara šta će učiniti ova stranka nakon što je Bh. blok odbio s njom koalirati.

- Vidjet ćemo danas koje su odluke SDP-a. Sumnjam da će ostati takva odluka kada je Bh. blok u pitanju. Glasači, oni koji su podržali SDP, sigurno od njih očekuju da brane državu, da se ne izvlače od odgovornosti i rizika koje to nosi. Naravno da nije lako ući u vlast u ovakvoj konstelaciji odnosa - rekao je Izetbegović i dodao da SDP Tuzla želi ući u vlast i prihvatiti odgovornost u zemlji.

Kazao je i da je besmisleno obrazloženje Bh. bloka što ne žele u koaliciju sa SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.