POTRAGA Već sedam dana ovaj monstrum je u bijegu

Svjetski mediji objavili vijest o višestrukom ubici u BiH Edinu Gačiću

Policijske agencije pozvale su građane u pomoć i da ukoliko vide osumnjičenog, informaciju odmah prijave

Avaz.ba
11.02.2019 13:56

Edin Gačić

Foto: Arhiv

Višestruki ubica Edin Gačić postao je najtraženija osoba u Bosni i Hercegovini. Već sedam dana ovaj monstrum je u bijegu, a priču su, osim regionalnih (Blic, Kurir, Telegraf, Index, Večernji list), prenijeli i svjetski mediji (Washington Post, New York Times, National Post i brojni drugi). 

Podsjećamo, Edin Gačić je u bijegu nakon što je u prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica, a u subotu policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

Fox News je prenio danas kako je policija u Bosni pokrenula istragu za osumnjičenim za ubistvo dvoje ljudi u protekloj sedmici, što je. kako navode. izazvalo paniku u zemlji.

Washington Post je, također, prenio vijest i naveo kako su policijske agencije pozvale građane u pomoć te da, ukoliko vide Gačića, informaciju prijave najbližoj policijskoj stanici.

Pozivajući se na svjetsku agenciju "Associated Press", svjetski mediji, među kojima i"U.S News, National Post i eminentni New York Times dalje prenose kako policijske snage upozoravaju da je Gačić naoružan i izuzetno opasan. Naglašavaju da motiv posljednja dva ubistva nije jasan, što građane navodi na dodatni strah i zaključak da Gačić ubija nasumice.

Policijski službenici strahuju da se ne dogodi neko novo ubistvo. Zbog toga su svi resursi uloženi u potragu za ovim opasnim čovjekom. 

NA VRH