SARAJEVO Rezultat zajedničkog rada i vizije

Najveća priznanja Evropskog olimpijskog komiteta za uspješnu organizaciju EYOF-a

Predsjednik EOC-a organizirao prijem

Fena
12.02.2019 10:58

Foto: OKBiH

Nakon svečane ceremonije otvaranja EYOF-a, koja je oduševila gledaoce direktnog TV prijenosa i prisutne gledaoce koji su do posljednjeg mjesta ispunili stadion "Asim Ferhatović Hase", Evropski olimpijski komitet (EOC), s predsjednikom Janezom Kocijančičem na čelu, organizirao je prijem za organizatore i domaćine takmičenja..

Kocijančič je iskoristio priliku da Predsjedništvu Olimpijskog komiteta BiH, predsjedniku Siniši Kisiću i potpredsjednicima Izetu Rađi i Marijanu Kvesiću, kao i generalnom sekretaru OKBiH Saidu Fazlagiću, uruči najveće priznanje EOC-a za istrajnost u kandidaturi i uspješnu organizaciju EYOF-a.

Priznanja su dobili i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković. Za kompletnu realizaciju organizacije je bila zadužena Firma EYOF d.o.o., čiji je direktor Senahid Godinjak, također, dobio ovo laskavo priznanje.

- Ova izuzetna priznanja su rezultat zajedničkog rada i vizije, jedinstva i energije usmjerene ka jednom cilju, a to je najbolje izdanje 14. po redu zimskog Evropskog omladinskog olimpijskog festivala Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019. - saopćeno je iz OKBiH.

Predsjednik OKBiH Siniša Kisić naglasio je da su, osim EOC-a, gradova domaćina i Organizacionog komiteta EYOF-a 2019, nemjerljiv doprinos dali Izvršni komitet OKBiH, Komisija za vrhunski sport OKBiH, Stručna služba OKBiH, sportski strukovni savezi BiH kao i nosioci realizacije takmičenja, olimpijci, vrhunski sportisti, sportski radnici i volonteri.

- Pružili su nesebičan doprinos, bili i još su dio EYOF-a, koji je najveća višesportska manifestacija od Olimpijade 1984. Ogromnu zahvalnost dugujemo i Predsjedništvu BiH kao i svim nivoima vlasti i ministarstvima koji su finasijski i organizaciono podržali projekt EYOF 2019. Bez njih ova manifestacija ne bi bila održana na ovome nivou - kazao je Kisić.

NA VRH