SARAJEVO

Sastanak Radončića i Bertona sa saradnicima

Razgovori o aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini, o važnosti uloge Misije OSCE-a u našoj zemlji te pozitivnim procesima koje Misija prati ili pomaže

S današnjeg sastanka

Pres-centar SBB-a

13.2.2019

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je danas u posjetu šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadora Brusa Bertona (Bruce G. Berton), saopćeno je iz Pres-centra SBB-a. 

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini, o važnosti uloge Misije OSCE-a u našoj zemlji te pozitivnim procesima koje Misija prati ili pomaže.

Ovom prilikom naglašena je važnost implementacije izbornih rezultata, borbe protiv korupcije, donošenja zakona o sprečavanju sukoba interesa, unapređenja izborne-zakonske regulative i onemogućavanja bilo kakvih zloupotreba izbornog sistema, kao i slobode medija.

Također, predsjednik SBB-a istakao je i važnost smanjivanja političkih tenzija u zemlji i obavezu svake buduće vlasti, nezavisno od toga ko će biti u njoj, da sve svoje kapacitete usmjeri ka jačanju ekonomije, zapošljavanju, izgradnji infrastrukture, poboljšanju unutrašnjih i vanjskih veza BiH te, naravno, euroatlantskim integracijama.

Uz to, Radončić je zahvalio ambasadoru Bertonu na iznimno važnoj podršci koju Misija OSCE-a u BiH i on osobno pružaju Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Pres-centra SBB-a. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.