PROGNOZA Temperatura do 15 stepeni

Naredna tri dana sunčano, u petak moguć snijeg

Vjetar slab, mijenja smjer na istok i sjeveroistok

Avaz.ba
18.02.2019 09:22

Foto: Ilustracija

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15 stepeni. 

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, mijenja smjer na istok i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano. U večernjim satima naoblačenje. Vjetar slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 16.

U petak većinom oblačno s kišom, na planinama snijeg. Padavine nisu obilne. Više sunčanog vremena i bez padavina na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje od 11 do 16 stepeni.

Komentari

NA VRH