STRAVIČNO U decembru seksualno zlostavljao 18-godišnjakinju

Migrant koji je silovao nemoćnu djevojku zaražen HIV-om, pobjegao iz Prihvatnog centra

Ponovo je lociran i obaviještena je Služba za poslove sa strancima

E. TRAKO
20.02.2019 12:05

Foto: Ilustracija

Migrant iz Pakistana D. A., kojem je Kantonalni sud u Bihaću izrekao odgojnu mjeru zbog silovanja djevojke s posebnim potrebama u decembru prošle godine, zaražen je HIV-om i trenutno je u bijegu iz Prihvatnog centra Ušivak u Hadžićima, gdje je bio smješten.

Medijima je sa Suda u Bihaću rečeno da se na ovom sudu vodio postupak protiv maloljetnog D. A. te da je pravomoćno okončan izricanjem odgojne mjere, a prema prijedlogu Tužilaštva USK za krivično djelo spolni odnos s nemoćnom osobom.

- Sud je izdao rješenje za liječenje u koševskoj bolnici (KCUS). S KCUS-a ga je preuzela Služba za poslove sa strancima BiH iako nisu kontaktirali Sud po tom rješenju. Jer, ako nije više za hospitalizaciju, onda obavijestiš Sud. Onda Sud donosi drugo rješenje i to je to. On je iz bolnice u Sarajevu prebačen u Prihvatni centar Ušivak, odakle je pobjegao i ponovo se pojavio u Bihaću. U međuvremenu, dođe naredba za novu potragu za njim. Ponovo je lociran i obaviještena je Služba za poslove sa strancima. Kada su došli po njega, on nije bio u Prihvatnom centru - kaže naš izvor.

Komentari

NA VRH