PODACI

Vatrogasci u Srebrenici tokom prošle godine ugasili 74 požara

Najčešće gašenje vatre korova i dimnjaka stambenih zgrada te niskog šumskog rastinja

M. Sm.

21.2.2019

Srebrenički vatrogasci u akciji. M. Sm.

Prema podacima Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica, pripadnici ove službe prošle godine su imali 74 intervencije na gašenju požara na području ove općine.  

Komandir ove jedinice Izet Suljanović naglašava da su se intervencije vatrogasaca većim dijelom odnosile na gašenje vatre korova i dimnjaka stambenih zgrada te niskog šumskog rastinja. 

Kaže da gašenje dimnjaka na stambenim zgradama koje stanari ne održavaju predstavlja veliki problem vatrogascima, jer nemaju opremu za brze intervencije na višespratnicama, a ima zgrada koje nemaju ugrađene hidrante za vodu. 

- Osim gašenja šumskih i požara na objektima, vatrogasci su u prošloj godini nekoliko puta intervenirali na zapaljenim divljim deponijama i kontejnerima te pružali pomoć policiji pri spašavanju putnika iz automobila u nekoliko prometnih nesreća - kazao je Suljanović. 

Dvadeset srebreničkih vatrogasaca ove godine dobit će dodatnu opremu, a planirano je otvaranje vatrogasne jedinice u Skelanima, najvećoj srebreničkoj mjesnoj zajednici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.